18 d’abril 2012

Perquè hem fet la xerrada sobre arqueologia prehistòrica?


Fer una xerrada d’aquestes característiques no és cosa de que un ho digui i es faci, sinó que han de convergir-hi varis motius.

Enguany tot ha encaixat perquè fos així:

  • Una persona usuària va venir a la biblioteca per interessar-se pel tema i motivar que hi hagués moviment cap aquesta direcció.
  • Cada any pels volts de Sant Jordi a la Biblioteca o bé es presenta algun llibre o es fan xerrades sobre temes que interessin i o afectin al municipi i fer una xerrada d’aquestes característiques ens va semblar bona idea.
  • Des de l’Ajuntament es va pensar que seria bo que hi hagués difusió d’un tema tan allunyat i alhora tant proper aprofitant les troballes que s’estaven portant a terme al Pla de Dalt.
  • El fet que les excavacions fossin (siguin) a la Vall on ja se n’hi ha portat d’altres en altres zones en altres anys i que n’hagin sortit notícies de tant en tant en els diaris.
  • Cal dir que si en podem parlar és perquè, com ja dèiem en una altra post La investigació arqueològica a Domeny té lloc en un terreny propietat de l’AP7 i és possible gràcies al finançament d’Abertis Autopistas, la coordinació científica de l’Institut Català d’Arqueologia Clàssica (ICAC) i l’execució tècnica de l’empresa ATICS SL
  • Des de l’Ateneu ja s’havia introduït , fa un parell d’anys, una mica el tema de la prehistòria. Ells havien organitzat una excursió de famílies per la vall i amb la mainada havien descobert diferents restes fòssils, per tant, hi havia (i hi ha) un interès en el tema.
  • També sabem que des de l’Escola, en els cursos superiors, cada any es treballen la prehistòria, per tant, hi havia (hi ha) un interès latent.
  • Algunes de les escoles dels voltants de Sant Gregori havien visitat el jaciment in situ, i per tant també sabien el que estava (està) passant.

Ara bé, el més important per fer possible la xerrada ha esta poder comptar amb l’Albert Aulines prehistoriador i director de l'actual excavació arqueològica a Domeny.

L’Albert, és una persona senzilla i apassionada de la seva feina i això és el que ens ha tramés a totes les persones que l’hem pogut escoltar i seguir en la conferència.

Val a dir que tot i saber que hi havia (hi ha) un interès pel tema a tots ens ha sorprès la quantitat de persones que han assistit.

Des d’aquest raconet gràcies a tothom per la vostra paciència :) !!!


Tot seguit us deixo amb alguna imatge de l’esdeveniment.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada