18 de maig 2023

“L’imperi del dolor” de Patrick Raden Keefe al Club DeLectura

Ahir vespre ens vàrem trobar pe parlar del llibre “L’imperi del dolor” de Patrick Raden Keefe. Ho vàrem fer acompanyats de l’Aniol Rafel (editor de Periscopi) i de Raquel Aguilar farmacèutica del Trueta. 
 
Va ser una sessió fantàstica. Per tal que us en féssiu una idea aproximada l’hauríem d’haver gravat i tot i així no percebríeu tot el que vàrem viure!! 
 
La Carme va fer una breu introducció de com aniria la sessió: primer l’Aniol ens explicaria con l’editorial va arribar a publicar aquest llibre, després Raquel ens passaria un power point sobre el tema dels opiacis i tot seguit podríem fer preguntes i comentaris a ambdós col·laboradors. 
 
 
I així va anar. L’Aniol ens va agrair que el convidéssim a la tertúlia perquè considera que els clubs de lectura son un espai ideal per fer feedback amb els lectors. Tot seguit ens va parlar de P. Raden Keefe Entre tot el que ens va explicar destaquem que per l’editorial va tenir un pes important el fet que aquest autor sigui un periodista narratiu. És a dir, abans d’escriure res comprova els fets i explica en tot moment quines són les seves fonts. 
 
De fet, l’editorial ja ha publicat “No diguis res” del mateix autor. Després de l’èxit obtingut en aquests dos exemplars ens va avançar que aviat sortirà publicat un tercer, “Canalles”. En els tres llibres l’autor es belluga entre el que és i no és moral. Sempre des de la ficció literària però quan el lector ho llegeix li passa tan bé com si llegís una novel·la. 
 
Tot seguit la Raquel, a qui ha agradat molt “l’imperi del dolor”, ens va fer un anàlisis des del punt de vista farmacèutic. Ens va fer una breu però exhaustiva introducció en els temes que parla al llibre i que estan relacionats amb la industria farmacèutica. P ex que son els opiacis versus opioides. Quines regulacions es segueixen a EEUU i quines es segueixen aquí. Diferencies i similituds. Ens va posar algun exemple de medicament que ja s’ha tret del mercat aquí on es prescrivia heroïna. O perquè ella creu que a Europa no hi haurà possibilitat de que passi un cas com el descrit en el llibre. 
 
Va ser tota una ponència i ens va atreure amb les seves explicacions. 
 
Som conscients de ser un club de lectura privilegiat. Comptem amb una gran professional com a conductora i tenim uns lectors que sempre aporten més. Un exemple clar va ser la trobada d’ahir vespre. 
 
Moles gràcies a tothom per ser-hi!

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada