19 de gener 2023

"El quartet de tardor de B Pym al Club DeLectura

Ahir vespre ens varem trobar per parlar del “Quartet de tardor” de Bàrbara Pym. Ens varen acompanyar els editors de Les Hores, la Maria i en Manel. Va conduir la sessió la Carme Callejon. 
 
Abans de parlar de la novel·la en Manel i la Maria ens varen presentar les darreres novetats del seu catàleg. Això ens agrada molt perquè veiem de primera mà quines han estat les motivacions que han tingut ells per triar un llibre o un altre i fer-lo seu. 
 
Pel que fa a la “Quartet de tardor” ens expliquen que es varen donar dues coincidències en el temps que els varen portar a interessar-se per incorporar aquesta petita joia al seu catàleg. Per una banda, en Manel l’havia llegit en castellà i va pensar que li hauria agradat molt poder-lo trobar en català perquè li havia agradat molt. Per altra banda, gairebé en la mateixa època la Maria estava fent una formació relacionat amb literatura on el professor va fer menció justament d’aquesta novel·la fent èmfasi que no hi havia traducció al català. 
 
A nosaltres, com a lectors, hem estat molt contents que prenguessin aquesta decisió!!! doncs a les persones del club els ha agradat descobrir a B. Pym. 
 
No parlarem aquí del que ja podeu trobar en les xarxes. El que sí us podem dir és que ha estat un llibre que, a la majoria, ens ha captivat. Probablement per la descoberta que les persones anònimes també podem formar part de la literatura. En el que sí hem coincidit tots és que hi ha un moment en el qual es produeix un fet on el “quartet” comença a sonar. 
 
A partir de la diversitat de temes que es tracten en la novel·la s’ha generat un clima de diàleg on els editors han format part activa. Ha estat una sessió molt enriquidora. 
 

Gràcies Carme per aquesta proposta!

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada