17 de juny 2022

Vladivostok de Lluís Oliván Sibat al Club DeLectura

El passat dimecres 15 de juny varem tenir a l’autor Lluís Oliván Sibat al club DeLectura. Amb ell varem comentar la seva novel·la Vladivostok. Va conduir la sessió la Carme Callejon. Aquesta activitat ha comptat amb el suport de la Institució de les Lletres Catalanes.

 
En Lluís va arribar molt d’hora. Ho va fer expressament perquè li agraden les biblioteques: veure-les, experimentar-les i treure’n idees. Reconeixem que la nostra biblioteca li ha agradat especialment perquè els ulls li fan pampallugues. Li ha agradat especialment el corner que amb la Carme s’havia preparat per aquesta lectura. 
 
Parlant amb ell és nota que viu amb passió el seu ofici. El d’escriptor i el de preceptor de lectures als seus estudiants... perquè al marge d’escriure és professor en un institut de secundària on, a més, coordina la biblioteca del centre. 
 
En la trobada ens va fer comentaris tant diversos com que a ell li agrada ser “escriptor/impostor” o que li agrada experimentar amb els angles morts, crear personatges polièdrics. També ens va comentar que el paisatge és molt important en la seva narrativa. Aquesta geografia li permet desenvolupar la novel·la tal i com a nosaltres ens ha arribat. 
 
La tertúlia va ser molt interessant. No tan sols per les seves explicacions sinó també perquè va valorar molt positivament les nostres aportacions. P ex: el fet del no noms dels personatges, i la relació que mantenen amb el protagonista; o el treball del narrador omnipresent que no sempre ho és i de tant en tant interpel·la al lector; o el simbolisme que traspua la novel·la (caravana, lectures de Magda, ...); o el nom de la novel·la que un cop llegida entens que no pot ser cap més altra; o el disseny de la portada... 
 
En fi, es va crear un clima molt amè... era com si realment no tinguéssim a l’autor entre nosaltres sinó un tertulià més. Ens varem sentir lliures de dir i comentar tot el que ens venia de gust. 
 
Ens ho varem passar molt bé. Tant que algunes persones del club varen demanar a la biblioteca que cerquéssim quins altres llibres havia escrit per donar-los una ullada o tant com per convidar-lo a participar activament com a lector en les nostres properes trobades. 
 
Gràcies Carme per la proposta. Gràcies a tots vosaltres per fer possible l’intercanvi d’opinions. 
 
Llibres que té publicats fins ara: 

Infantil 
 
La Banda de l'Embut 
El Castell del doctor Franchini 

Adults 

Has marxat sense avisar 
Parcel·les habitades 
Un Pare possible 
El Taxidermista, i
Vladivostok

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada