Aquest dimarts hem comentant del llibre que hem estat llegint Éssers màgics de Catalunya, escrit per en Xavier Piñas. Ens ha costat decidir a quin gènere pertany aquest llibre. És un llibre de coneixements? És un documental? És un catàleg? Això sí, hem estat d’acord en que molts d’aquests éssers no voldríem trobar-nos-els pel carrer ni pel bosc, anant sols o acompanyats, una nit sense lluna o amb lluna.
Després hem estat mirant el dibuix d’un ésser màgic que es va inventar, ja fa uns quants anys, un nen que tenia la nostra edat. Ara nosaltres farem com aquell nen i també ens inventarem un ésser màgic i el dibuixarem. A veure si comença a córrer de boca en boca que algú ha vist pel bosc un dels éssers que hem inventat i, amb els anys, acaben dins d’un llibre com el que hem llegit.
També hem parlat una mica de que no se’ns acudiria triar per llegir alguns dels llibres que la conductora ens recomana, perquè no són llibres que estiguin de “moda”. Però quan ens trobem per compartir i comentar els llibres que hem llegit els hi trèiem molt de suc i, a vegades, si no ens l’hem acabat de llegit, en escoltar els comentaris sobre el llibre, ens sap greu i voldríem haver-lo llegit fins al final.
Aquest mes
llegirem… UN CÒMIC!!! Astèrix a
la Bretanya, dibuixat per Albert Uderzo i amb texts de René Goscinny. Astèrix era gal, i els gals eren celtes. La conductora ens ha explicat que
tenien una mitologia diferent i que ocupaven molts territoris europeus. Que
aquests penjolls que hi ha gent que porta de l’arbre de la vida són de procedència celta. I
moltes coses més. Que bé, UN CÒMIC!!!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada