12 de gener 2022

4a trobada del club de lectura de 5è i 6è 10 de gener del 2022

 Aquesta ha estat una trobada una mica diferent, perquè han faltat membres del nostre grup per confinament o per peu trencat. Ah! I també perquè no tothom s’havia llegit el llibre. Tot i així ha estat una trobada prou interessant.

Hem fet una mica de filosofia a partir del personatge d’Hèracles (o Hèrcules) debatin si se l’havia de castigar o no per haver matat en un atac de bogeria a la seva família (se’ns ha de castigar o no quan en un atac de gelosia, fúria o mal humor trenquem, destruïm algun objecte, contestem malament?)

Qui ha llegit el llibre, Atalanta: una jovençalla a la Grècia dels déus i dels herois, de Gianni Rodari, tot i no estar d’acord amb com hauria d’anar la història (“Ja em diràs per què fa la tonteria de casar-se al final” ha comentat una noia del grup) opina, en general, que no està malament.

 

I, aleshores, va, i la Sessi escampa sobre la taula unes pedretes amb unes lletres escrites que no s’assemblen ni de lluny al nostre alfabet. Les fotografies que ens mostra donen fe de que es tracte de lletres. Sabeu quines lletres eren? Doncs, eren runes, les lletres amb les que escrivien els vikings.

 

I és que llegirem Mitologia vikinga: déus i herois, de Brian Branston. Diu que és un llibre potent, no gaire fàcil de llegir, que és tot un repte. Sort que els reptes ja ens agraden i que la Sessi ens ha promès que ens anirà acompanyant a la lectura a través del WhatsApp.

 


 

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada