26 d’abril 2016

PRESENTACIÓ de la col·lecció de "LES AVENTURES DEL GERMANS WALLACE" de Sisu LAGARES

El passat divendres 22 d'abril varem poder gaudir de la visita d'en Sisu Lagares. En Sisu és diplomat del Màster en Gestió i Direcció d'Empreses per la Universitat de Girona i PDG per l'IESE. A més de ser el Director d'Operacions de Metalquimia, S.A.

Fa uns anys, es va presentar a un concurs literari a Sant Gregori i va guanyar el primer premi. Aquest fet va fer que en Sisu s'engresqués a escriure. 

Des de llavors, va començar una col·lecció de llibre d'aventures infantils. Dels quals, fins al moment hi ha publicats:
  • Els germans Wallace i l'espasa de Sir William
  • Els germans Wallace i la llança de Sant Jordi
  • Els germans Wallace i el tresor perdut dels maies
 
En el primer llibre de la col·lecció les aventures succeixen a Escòcia de manera que, entre fets reals i fets imaginats, ens presenta les tradicions del país. En el segon, la trama ens situa a Girona, a la part vella, i ens parla de les tradicions catalanes. I, en el tercer, ens transporta a Mèxic i ens involucra en les tradicions maies. De fet, tot i que va parlar de la col·lecció en general, del llibre que més va parlar és d'aquest darrer.
 
En Sisu té un fill d'onze anys, l'Adrià, i ens va explicar que és el protagonista de les aventures que ell crea. És a dir, l'Adrià, és una font d'inspiració pel seu pare i és l'encarregat de dir els protagonistes i també els títols. Com a conseqüència els primers lectors dels llibres són el seu fill i els amics de l'Adrià. Llavors, en acabat la lectura, en Sisu, rep tot de missatges dient que és le que més els ha agradat del llibre o dient que el llibre els hi ha agradat molt i demanen per quan sortirà el proper. Obviament, això és la millor recompensa que es pot tenir desprès d'una feina feta. 
 
Amb els seus llibres, en Sisu vol educar en valors als joves. Així, amb les aventures dels germans Wallace, vol fomentar valors com el respecte, la educació, la humiltat,... i a ensenyar als joves d'avui en dia a valorar les coses que tenen. 
 
Ens va explicar tot un seguit d'anècdotes i ens va dir diferents escoles on ha anat a presentar el seu llibre. Es sent afortunat de la bona rebuda que han tingut els dos primers llibres que ha tret. És per això que el final de cada llibre no és tancat...sinó que deixa la porta oberta de moment per poder fer que els germans Wallace viatgin en busca de noves aventures! 
 
També ens va dir que no sap quan sortirà la propera aventura, potser d'aquí un any... Tampoc ens va voler dir quin destí tindria, per deixar-nos amb la intriga així que si en voleu saber més, busqueu la col·lecció i comenceu a llegir!! 
 




Fotos i text per Laura Pizarro

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada