27 de maig 2014

Presentació del llibre: “CP Domeny – Una història de bàsquet i de poble”
  
El divendres passat, es va presentar a la biblioteca el llibre CP Domeny – Una història de bàsquet i de poble. L’acte era organitzat pel Casal Sant Grau de Sant Gregori i el va presentar en Josep Nadal Colom com a tinent d’alcalde i com a coordinador del Casal de la Gent Gran amb l’Ajuntament. 

 


Va ser un acte amb relativament poques persones, i més si ho comparem amb la presentació que va tenir lloc a la Pineda poc després de sortir el llibre a la venda, el 24 de gener de 2013. Tot i així, la nostra, va ser una presentació emotiva, doncs els records, les anècdotes, les explicacions sortien fluidament.
 

  
Per aquesta presentació varem comptar amb els dos “actors” principals: en Josep Guardiola “Papi” que va ser el que va recollir la idea al vol i es va engrescar a fer totes les indagacions necessàries perquè les paraules prenguessin cos en format llibre; i el nostre estimat Josep Ma Capell, qui, com aquell que no vol la cosa va engrescar a tothom en aquest projecte. 

Tal i com devia passar en les milers de trobades entre els dos Joseps, en la presentació de divendres, els assistents ens varem trobar, de cop i volta, en una mena de torneig de tenis on les paraules d’un i de l’altre gairebé s’anaven encavalcant, i es cedien molt amablement el torn de paraula... i així entre mig bromes mig seriositat ens varen anar explicant el perquè del llibre. 

Aquest llibre, ens expliquen, neix amb la voluntat de donar a conèixer un moment concret de la història de Domeny, dels seus joves, dels pares d’aquests joves i de les inquietuds de diverses persones com el capellà i o el Sr. Josep Motjé, entre d’altres. 

Moment en què es va donar, si cap, més unitat en un poble de pagès... que ara és molt a prop de Girona, però que en l’època en què es va formar aquest Club de Bàsquet era molt lluny de la ciutat. 

Cal ser conscients que aquest club va ser creat en plena època franquista però que, tal i com dèiem, gràcies a la voluntat de moltes persones més o menys lliberals, van aconseguir tenir, no tan sols un club on fer esport nois i noies junts, sinó que varen fer moltes altres activitats de manera col•lectiva: fer els pastorets, organitzar la festa major, portar una barraca a les Fires de Girona.

D’altra banda, segons els nostres autors, ha estat possible escriure el llibre amb dades contrastades gràcies al treball exhaustiu del Sr. Motjè, nascut a Cartellà i gestor d’ofici. Doncs ell va tenir la paciència d’apuntar-s’ho absolutament tot amb precisió. 

Així doncs, ens trobem davant un llibre que per si sol ja és una victòria. La victòria, de amb pocs o gens recursos, ajuntar joves i engrescar-los a ser participatius i a ser formats no tan sols en un esport sinó en una ètica que ens transmeten encara ara. 

Nosaltres ens ho hem passat bé escoltant-vos i estem segurs que els lectors també s'ho passaran així de bé llegint-vos. Gràcies per haver vingut!!! 


Per acabar dir-vos que, arrel de la presentació del llibre en l’Espai la Pineda, molts dels antics “jugadors” varen inspirar-se i crear un himne que us deixem tot seguit!!! 
 

Si alguna persona està interessada en el llibre el podeu trobar al fons de la nostra biblioteca com a col•lecció local i també el podeu adquirir a Can Canadell, la llibreria quiosc de Sant Gregori.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada