07 de maig 2014

INTRODUCCIÓ ALS JOCS DE ROL AMB MAQUI EDICIONS

El proper dissabte 10 de maig de 2014, en Joaquim Ball-llosera ens ensenyarà a jugar a rol amb el joc Món de Monstres, editat per Maqui Edicions.

Aquesta activitat, dirigida a tothom a partir dels 14 anys, es durà a terme gratuïtament a la Biblioteca de 10:30 a 13:00. 

Les places hi són limitades, per la qual cosa caldrà inscripció prèvia al taulell de la biblioteca. 

 


 
A la biblitoeca disposem d'alguns jocs de rol d'aquesta editorial. A llarg de dues setmanes romandran exposats perquè pogueu donar-hi una ullada i, si voleu, endur-vos-els en preéstec!
Què són els jocs de rol? 

Els jocs de rol empelten directament amb la tradició oral dels contes a la vora del foc i amb la de jugar a lladres i serenos: en els dos casos s’explica una història, però mentre en els contes a la vora de foc tot el pes del relat recau en una persona, en els lladres i serenos tots participen en la creació del relat. 

Els jocs de rol són una barreja d’ambdues coses: els jugadors es reuneixen al voltant d’una taula i mitjançant la conversa, inventen o recreen entre tots una història. Normalment cadascun dels jugadors decideix les accions d’un dels protagonistes de la història, llevat d’un dels jugadors que explica el que fan els secundaris, planteja l’escenari i els reptes. És tracta d’un joc col•laboratiu on l’objectiu no és la victòria d’un jugador, sinó la implicació de tots els participants en el relat de la història i normalment en l’assoliment d’una fita comuna a tots els personatges, mitjançat el diàleg, la imaginació i la interpretació. Com que es tracta d’un joc hi ha unes normes que detallen què pot fer i què no pot fer cadascú i un sistema d’atzar per resoldre les accions o els conflictes. 

Per jugar a rol doncs només cal reunir unes quantes persones al voltant d’una taula i disposar de paper, llapis i alguns daus, i, és clar, el manual d’un joc de rol. Ens agrada dir que un joc de rol és un joc de taula on el tauler és la imaginació dels seus participants

Hi ha jocs de rol de totes mides i colors, de totes les temàtiques i sistemes. Normalment es venen en format de llibre (tot i que de vegades també n’hi ha en capsa, amb alguns complements, com daus especials o figures).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada