27 de juny 2013

"Bones intencions" de Ma Mercè Roca al ClubDeLectura de l’Ateneu de Cartellà

Abans d’ahir al vespre ens varem trobar a la seu de l’Ateneu de Cartellà amb la Ma Mercè Roca per parlar del seu llibre Bones intencions. Una novel•la senzilla, curta, de bon llegir. 

A mida que anem llegint les seves accions descobrim com són els personatges. La majoria entranyables. Els escenaris també estan molt ben triats. Els noms propis tenen el seu pes en la història. I justament perquè els personatges, el context i la documentació ha tingut un treball previ profund per part de l’autora pensem que Ma Mercè Roca aconsegueix transmetre en aquesta novel•la una cant a l’amistat. Aconsegueix una novel•la farcida de, tal i com diu el títol, Bones intencions, sense ser afalagosa. 

Les segones oportunitats, ens fan veure la Carme Callejon i la Ma Mercè, no són tan sols per la protagonista, sinó també pels que l’acompanyen en la seva nova vida i, fins i tot, pel gos o el gat, o la paret. 

Sentint parlar Ma Mercè ens adonem que en fer aquesta obra s’ho ha passat molt bé, des de pensar en els noms com en relacionar els personatges. Per exemple ens va explicar que està orgullosa de la relació d’avi – nét de la novel•la, tant que ha volgut continuar treballant amb la idea i d’aquesta n’ha sortit una nova novel•la “Mil revolts”

Segons paraules de la Ma Mercè “La novel•la deixa de ser de l’escriptor per ser del lector” i així mentre ens anava explicant el procés de formació de la novel•la les paraules li fluïen, a estones, com si la història no fos seva, com si un avi l’expliqués al seu nét. Les seves mans dansaven i acompanyaven el so de la seva veu amb un to jovial, de tal manera que ens va fer partícips del seu entusiasme i varem acabar preguntant-li aspectes que en altres ocasions potser no haguessin sorgit. 

Tal com va dir un dels tertulians “és una novel•la que a partir de petits drames acaba essent molt fresca”, tant que des de la biblioteca us animem a que en gaudiu!.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada