20 de juny 2024

“1984” de G Orwell al Club DeLectura

Ahir vespre ens varem trobar per parlar de la novel·la “1984”  de George Orwell . Ens va conduir la Carme Callejon. 

En la tertúlia d’ahir ens varem trobar persones que tenien llegida l’obra d'abans i altres que era el primer cop de llegir-la. I també hi va haver persones que l’havien començat i no acabat. 

Sigui com sigui la varem anar destriant i varen sorgir molts temes: la vigilància constant de les persones de la novel·la (ara regalem les nostres dades i ens controlen); la limitació continua del llenguatge allà (la sensació de la pèrdua de llenguatge en l’actualitat) en ambdós casos sense llenguatge no hi ha pensament; el terror de l’habitació 101 (la por de la por); el repartiment físic del món (on la ubicació de la mà d’obra de la novel·la coincideix molt les zones més empobrides actuals).... i molts altres temes: la beguda com a una eina més de control; el repartiment de la societat; la visió patriarcal del món que Orwell plasma sense ni adonar-se’n... 

Una novel·la polièdrica que ens ha generat molt debat... i el millor de tot ha estat poder escoltar les diferents veus dels nostres tertulians i la gran quantitat de bibliografia depenent del tema que encetàvem que ens ha desplegat la Carme. 

Moltes gràcies!!!


 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada