16 de febrer 2023

Els “Viatges de Guilliver” al Club DeLectura

Ahir vespre ens varem trobar per parlar dels “Viatges de Guilliver” de Jonathan Swift. La conductora va ser Carme Callejon. 
 
Quan la Carme ens va proposar aquesta lectura ens va dir que no ens penséssim que, com que hi havia adaptacions, fos una lectura juvenil. Ens va avisar que, en realitat, era una crítica a l’Anglaterra del s. XVIII. 
 
En la trobada d'ahir vespre varem poder constatar fins a quin punt és un llibre de crítica: al sistema de govern, als llibres de viatges, a la importància del llenguatge com a via de comunicació i com a construcció del pensament, a l’absurditat de la guerra, al perill de la raó vers l’emoció i a la inversa...I alhora varem poder entendre que estigui considerat el millor llibre de sàtira de la literatura anglesa... perquè en cadascun dels viatges que realitza Guilliver el protagonista ens fa veure els abusos o les deficiències de cada món i els narra ridiculitzant-los... sempre fent servir com a mesura la seva pròpia experiència, vivència i mida. 
 
Així, malgrat la disparitat d’opinions perquè alguns de nosaltres l’havíem trobat pesat, repetitiu... molts no l’havíem acabat!!! I d’altres ens ho havíem passat bé llegint-lo. Divertit. La tertúlia va estar plena de comentaris, rica en aportacions i ens va generar noves preguntes. 
 

Moltes gràcies Carme!!!

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada