18 de novembre 2021

Stoner de John Williams al CdLA

Ahir vespre ens varem trobar per parlar d’Stoner de John Williams al club DeLectura. Ens va conduir la Carme Callejon. Com sempre Fantàstica!

En el següent enllaç hi podeu trobar la sinopsi del llibre. Realment pel que fa al tema del llibre no hi ha gaire res més a dir. Així que  en aquest post  intentarem exposar les valoracions i o emocions que ens ha transmès la seva lectura.

Ens ha agradat  a tots. És tracta d’un llibre senzill, simple però que quan hi entres tens moltes ganes de llegir-lo d’una sola tirada. I quan l’acabes tens més ganes de llegir més llibres de l’autor. 

La Carme ens ha va fer acompanyament en cada una de les nostres aportacions. Ens va il·lustrat en temes que potser ens haurien passat per alt i ens va recomanar altres lectures. Tant de seves com de relacionades amb el món acadèmics. De fet ens incita a que preparem un corner amb aquesta temàtica. Aviat la trobareu a la biblioteca 😉

Parlant, parlant varem trobar  una paraula que resumeix molt els nostres sentiments vers Stoner. Hi és RESIGNACIÓ. És un home que s’ha resignat en tots els àmbits de la seva vida. En tots menys en l’acadèmic on se’ns fa evident les deficiències del sistema universitari americà.

És un personatge trist, sec... tal com la terra d’on prové. La seva vida familiar no li aporta res i mica en mica es refugia en la literatura. Els llibres el salven de tornar-se boig.

El veiem com a una persona que intenta ser coherent i honesta amb ell mateix i alhora té mancança en l’apartat de gestió de les emocions. I malgrat això la lectura sí que ens deixa veure els sentiments que no s’expliquen.

També parlem dels personatges que l’acompanyen: la dona, la filla, els amics, els no amics... Tots molt ben construïts. 

Va ser una trobada molt agradable. Va haver-hi una participació molt alta de tots/es nosaltres. A banda de parlar de la novel·la algunes persones varen assenyalar alguna frase que les havia captivat. També hi va haver alguna persona que ens va llegir algun fragment en veu alta. Va estar genial!

 

Gràcies Carme! Gràcies a tothom!!! 


 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada