17 de juny 2021

Comentem “la veïna del costat” al club DeLectura

Ahir vespre ens varem retrobar en el club DeLectura presencial. Tot un luxe!!! i més si tenim en compte que ens va acompanyar l’assessor de l’editorial, en Manel Gómez. Varem parlar de La veïna del costat de Yewande Omotoso. 
 
La Carme ja ens havia fet notar, via WhatsApp, de molts dels temes que surten en la novel·la. La maternitat, la vellesa, la infidelitat, la sanitat privada, l’aparheid,... 
 
En Manel ens va fer adonar d’altres detalls més relacionats amb la cura de l’edició, la tria de les fotos per la portada. També ens va parlar del motiu de triar a aquesta autora i de la seva relació amb els personatges... 
 
Per a nosaltres va ser un plaer poder analitzar-la en profunditat. Val a dir que ens ho varem passar molt bé. 
 
Algunes de les conclusions a les que varem arribar: 
• Es tracta d’una lectura molt fàcil i alhora és polièdrica. Té molts matisos. 
• Parla de les relacions humanes, de la importància dels vincles i ens transmet perfectament l’evolució dels dos personatges principals. 
• Empra l’humor per introduir-nos en temes més feixucs i o delicats. 
• L’autora és molt hàbil amb el llenguatge. Hi ha frases concretes que et situen en un moment determinat i és capaç de fer-nos adonar de la incoherència humana per mitja de petits detalls. 
 
Va ser una sessió on varem gaudir dels diàlegs sorgits entre els assistents. També varem celebrar que en Manel ens fes 5 cèntims de les properes incorporacions literàries de l’editorial Les hores. Ens va posar la mel a la boca i estem segurs que en llegirem algunes en properes edicions del club DeLectura. 
 

Gràcies Carme!!!

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada