24 de gener 2019

Acte de violència al Club DeLectura

Ahir vespre ens varem retrobar al Club DeLectura. Varem parlar d’Acte de violència de Manuel de Pedrolo. 

La trobada d’ahir va ser, com sempre ens passa amb la Carme, especial. Tot primer una de les persones assistents al club ens va amenitzar la vetllada explicant-nos el conte El principi de tot que Pedrolo va crear especialment per a la seva filla Adelais quan aquesta era petita. 

Tot seguit varem parlar de la vida de Pedrolo, de les seves idees polítiques, de la seva escriptura, de la facilitat per comunicar que tenia... i també varem parlar de l’obra que havíem llegit, Acte de violència. La Carme n’ha fet un post que ho explica molt i molt bé. 

Nosaltres, gràcies a la ILC i a la Carme, hem pogut conèixer més sobre aquest prolífic autor. I és que la ILC ens ha cedit mitjançant la Central de Biblioteques de la Diputació de Girona una exposició sobre Pedrolo que ha estat entre nosaltres més de 15 dies. D'altra banda, la Carme, ens ha parlat abastament d'aquest autor.

I la veritat és que, podem dir que hem tingut dues sorpreses. La primera, és que desconeixíem totes les facetes de Pedrolo: periodista, articulista, escriptor de novel•la policíaca, de crònica social, de ciència-ficció, de política i , també de teatre. La segona, ha estat que Acte de violència ens ha sorprès molt perquè en molts sentits és el mateix que està passant ara mateix en el nostre entorn. 

Finalment, en la trobada, la Carme ens va parlar d’un fet històric singular: l’èxode dels intel•lectuals catalans aprofitant que ahir feia 80 anys justos d’aquells fets. Quim Torra en va editar un llibre Bibliobús de la llibertat que en parla. El podeu trobar a la nostra biblioteca.

Ahir, doncs, entre una cosa i altra, varem comptar amb una tertúlia molt amena i a vessar de coneixement. Moltes gràcies Carme!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada