18 de juliol 2018

“Cada color d’un riu” al Club de Lectura de Sant Gregori

Ahir vespre ens varem trobar al patí de la seu de l’Ateneu de Cartellà. Varem comentar amb l’autor la seva novel•la Cada color d’un riu, de Manel de la Rosa. Un llibre d'edicions Periscopi magnífic! 

La Carme ens va fer una breu presentació de Manel de la Rosa. Ens va explicar que era professor de planificació d’escriptura i realment ahir varem tenir una sessió única sobre la planificació d’una novel•la. 

En Manel ens va explicar el seu enfocament de la novel•la. Quina va ser l’espurna que el va fer començar, quan la va començar, com ha viscut el desenvolupament dels personatges, què està passant ara mateix amb la novel•la... En fi, un munt d’anècdotes, històries, patiments, alegries... 

Segons ell cada detall compte. Cada escena s’ha d’escriure i reescriure moltes vegades. Cada personatge s’ha d’equilibrar. El fons, la forma, l’espai han de ser complementaris...Molta, molta feina per fer fluida la lectura. Sentint-lo explicar-se i comentar les nostres observacions així se’ns fa palès. 

Com ell mateix ens va dir al començament: “totes les frases escrites han de ser inequívoques” i tot i això les opinions dels lectors tot sovint seran diferents del que l’escriptor ha escrit. I això també ho hem vist en la nostra tertúlia. Va ser capaç en molt poca estona d’aportar-nos coneixements i alhora frescor. 

Ens ho va fer passar molt bé. I, les poques persones que no havien llegir encara l’obra, els en va fer venir ganes!!! 

Moltes gràcies Ateneu, Carme, Manel i lectors per fer-nos partícips de les vostres impressions!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada