20 de gener 2017

"Familia" de Ba Jin al club DeLectura

El passat dimecres ens varem trobar a la biblioteca per parlar de Família de Ba Jin. Una sorpresa per la majoria de nosaltres! 

Família és el retrat de com vivien els “aristòcrates” xinesos de finals de s. XIX. I de les opcions de vida que tenien davant un món que s’estava enfonsant. Llavors els diferents personatges escullen diferents opcions. Des de la tolerància a la no acceptació passant per tots els estats possibles. Fins i tot n'hi ha que decideixen “fugir” abans no sigui massa tard. Tot això envoltat en històries d'amor.

De fet, llegir una novel•la així – d’un món que deixa pas a un altre- n’hi ha moltes. Per exemple Bearn a Mallorca... A nosaltres el que ens ha encuriosit d'aquesta obra ha estat descobrir part d’una cultura desconeguda per la majoria. 

No ha estat una trobada amb opinions oposades. Tampoc hi ha hagut moltes deliberacions. Més aviat tothom estava d’acord en els mateixos punts. Així  el que varem fer va ser ampliar els punts de vista. 

Com dèiem, més aviat ha estat una tertúlia de descoberta i d’aprofundir en la cultura xinesa. Tan és així que, tot i no fer el ritual sencer, si que alguns hem pres te xinès!!!

Gràcies Carme per les descobertes!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada