05 d’octubre 2015

Exposició "Esbossos" de Jordi Esteban

A partir d’aquesta setmana i al llarg del mes d’octubre podreu gaudir, a la nostra biblioteca, l’exposició d’escultures de Jordi Esteban . Hem demanat a l’artista que ens faci quatre ratlles per explicar-nos aquest treball:

 “Per què? 

Són molts els motius pels quals iniciem una acció. Un d’ells sorgeix de la necessitat d’omplir un espai buit, de superar una absència. Aquella imatge que es recrea en el nostre interior i que no trobem plasmada en el nostre entorn. Aquella necessitat irracional que ens impulsa a portar a l’exterior allò que bat en la nostra ànima, que creix en les entranyes, com un embaràs insospitat... que un cop traspassat el llindar de l'ignot, es fa traç, fang, cera, pedra... Aquí comença l'epopeia, entre les mans, la voluntat, el sentiment i el destí. Aquell destí que es filtra en cada mirada, que amara tota trajectòria i que floreix en cada acte. Però sobretot amb l'agraïment profund de l'oportunitat, d'aquella mà estesa que desperta en tu el millor que portes dins. Allò que encara no coneixes i que pugna per emergir a la llum del món, allò que no saps com assolir i que sorgeix desesperadament en els instants en què et trobes distret. Aprofitant aquelles escletxes entre pensament i pensament, entre inhalació i exhalació... un instant és suficient per percebre un món latent, per submergir-te en els espais onírics del ser i rescatar de la boira algunes engrunes del misteri perenne que ens conte. 

Gràcies. 

Jordi Esteban” 

Una persona assídua en veur-la n’ha dit: 
“Una sèrie d’escultures ceràmiques de variats registres monocromàtics, formes suaus i contundents que volen negar geometries precises. La producció evoca estimulants lectures oníriques i suggeridores vindicacions de plàstiques primitives de regust cultural africà.”

I nosaltres hi afegiríem que es tracten d’unes peces molt suggerents que de ben segur us agradaran.
Us esperem!!!



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada