07 de juliol 2015

Inauguració de l’exposició del dibuixos de l’Auca de la Catedral a la biblioteca

Ahir a les set de la tarda es va fer la inauguració de dibuixos de l’ Auca de la Catedral de Girona organitzada pels Amics de la UNESCO de Girona en homenatge a Carles Vivó i Siqués. I també com a reconeixement cap a Joan Amades del qual aquest mes de juliol és el 125è aniversari. 

De fet, a banda d’aquesta exposició a la nostra biblioteca el dilluns vinent dia 13, els Amics de la UNESCO de Girona han preparat, a dos quarts de vuit del vespre, una conferència a l’auditori Josep Viader (Casa de Cultura de Girona). La conferència porta per nom Joan Amades, la memòria d’un poble i anirà a càrrec d’Amadeu Carbó president de l’associació Cultural Joan Amades. Esteu tots/es convidats/des a assistir-hi! 

En el nostre cas, la presentació de l’acte va anar a càrrec de la regidora de cultura, la Sra Lídia Vidal; ens va explicar el perquè de l’Auca i el de la seva itinerància la Dolors Reig; i ens varen llegir textos en prosa i poesia en Jordi Dalmau i en Lluís Lucero respectivament, i també la Dolors Reig. 

Els dibuixos de l’exposició donen una volta per la Catedral i tenen una mena de lectura, com si diguéssim de fora cap a dins. Llavors els textos triats varen seguir aquesta guia de tal manera que abans de llegir-nos res ens posaven en situació i tot seguit feien la lectura corresponent. Endinsant-nos mica en mica cap a l'interiro de la Catedral.  Aquesta mena de diàleg entre la pedra i la lletra va fer que la vetllada fos agradable i lleugera. 

Per arrodonir l’exposició de dibuixos, que ens ensenyen trosset a trosset la nostra Catedral des de la perspectiva de 24 autors diferents, hi trobem una maqueta realment preciosa de la Catedral, feta pel Sr. Moisés Auguet. El volum de la maqueta dóna encara més relleu al detall de l’Auca.  Estem segurs que tot el conjunt us agradarà!

Tornant a l'acte d’ahir a la tarda, els assistents, varem tenir l’oportunitat de trobar-nos amb diferents dels artistes que varen col•laborar en la construcció dels dibuixos de l’Auca de la Catedral i també amb el Sr. Moisés Auguet. Però qui realment va tenir una presència important va ser Carles Vivó i Siqués. Ell va ser l’anima de la vetllada doncs en molts dels moments es va fer menció de la seva persona, sempre amb carinyo i respecte.

Tot seguit alguna imatge que ens ha cedit la Sra. Conxa Torrado: 

 

 
 

Com dèiem en un post anterior a la biblioteca hi podreu trobar part dels textos que ahir es varen llegir. Des d'aquí us convidem a que ens visiteu i gaudiu al llarg d'aquest mes de juliol!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada