13 de maig 2015

L’hort de les oliveres de Narcís Comadira al Club DeLectura

Aquest proper dimecres 20 de maig ens trobarem per comentar l’obra de Narcís Comadira. Sobretot parlarem de l’obra de teatre L’hort de les Oliveres proposada des del TNC dins del projecte Llegim Teatre. 

Narcís Comadira va escriure teatre, però, va ser més conegut en la seva vessant de poeta; una de les 
contertulianes ens en fa resó amb aquest apunt:

"Desdesig és un recull de 15 poemes de tema amorós que reflecteixen una experiència determinada i que resumeixen cronològicament una petite histoire: des d'uns inicis plens de dubtes fins a l'abandonament, passant per la plenitud. (...) En la poesia de Comadira es detecta un gust per l'espai interior, la concreció lírica, que es tradueix en una actitud hedonista, en una recerca de la felicitat. I la felicitat la cerca en aquells petits detalls de la vida quotidiana que, observats amb deteniment, tenen una magnificència rellevant: "L'única cosa que m'importa és la vida i una certa vida difícil d'obtenir, i cada dia més. La felicitat que es desprèn de la identitat d'un mateix amb ell mateix i amb aquesta vida és l'única cosa que busco." El to malenconiós de la seva poesia pot ésser explicat per la constatació de la impossibilitat d'aconseguir la felicitat. Complementa aquesta tendència hedonista una consciència que té el poeta gironí de "testimoni"."

(Enric Bou. "Narcís Comadira o l'hedonisme malenconiós", Els Marges, núm. 18-1
  



Aquesta activitat està organitzada per l'Ateneu de la Vall de Llémena i compta amb el suport de l'ajuntament de Sant Gregori.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada