23 de febrer 2015

“L’art de la comèdia” d’Eduardo De Filippo al club DeLectura

El dimecres passat ens varem trobar per parlar de l’obra L’art de la comèdia d’Eduardo De Filippo al club DeLectura. 
 

 

Va ser una trobada interessant on algunes persones ja ens havíem llegit els apunts de “Llegir Teatre” del TNC que la Carme ens havia passat i altres tertulians no... però tot i això varen sortir totes les notes o idees principals que en el dossier que ella ens va passar estan àmpliament explicades. 

Per resumir-ho molt podríem repetir que Eduardo De Filippo va ser una persona que va néixer, créixer i viure amb i pel teatre. Les seves obres varen estar i estan reconegudes arreu del món... potser perquè tot i ser comèdies reflecteixen en més o menys mesura el conflicte entre l’individu i la societat... ell mateix diu: “...mis personajes a menudo pobres, hambrientos y maltratados por la vida, pero siempre convencidos de que es posible construir una sociedad más justa y humana...” 

En l’obra hi surten, com no, personatges histriònics que reflecteixen la societat de la qual parla l’autor, però en el mateix moment podria ser una descripció de la societat actual doncs encara hi ha la mateixa “discussió” sobre si una obra ha de ser o no subvencionada pels estaments dirigents. 

És un elogi al teatre de tal manera que és una obra de teatre dins del mateix teatre. I tal com ens explica la Carme, l’autor fa una molt bona demostració del seu coneixement sobre la teoria del teatre i també del joc de miralls que produeix el treball sobre la versemblança, tant per part dels actors com per l’autor. 

Així doncs us la recomanem de llegir perquè llegir-la es converteix en una mena de joc on, com a lector, intentes esbrinar qui és qui i qui no és actor de teatre. Totes les situacions poden ser reals o no, interpretades i o imaginades pels actors... Un plaer!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada