28 d’octubre 2014

25è Aniversari de la Biblioteca Miquel Martí i Pol

Aquest divendres passat 24 d’octubre, i coincidint amb el “Dia Internacional de la Biblioteca” vàrem celebrar el 25è aniversari de la nostra Biblioteca Miquel Martí i Pol

Abans de res agrair a tothom la seva participació, tant els que han estat gaudint de la Festa com les persones que ens han ajudat a fer-la possible, i a les persones que ens han ajudat a recollir la biblioteca perquè a l’endemà la trobéssiu altra cop com si no hagués passat res. 

Han estat moltes i ben diverses les entitats que han donat suport a aquesta diada tan especial: des del Sardanistes a la Coral, passant per l’Ateneu de la Vall, l’Escola Agustí Gifre o l’escola Goodlife, fins el Casal Sant Grau o l’Espai Jove Cal Bolet, la Ràdio o el grup de teatre Increxendo, elZoom o l’Associació de Dones de la Vall... 

A banda de totes aquestes entitats també hi ha hagut molts usuaris i usuàries que han participat en l’acte o bé amb els preparatius, Les Dones de la Vall ornamentant tot l’espai amb globus de colors o dibuixant la seva mà (simbolitzant que la biblioteca és de tots), llegint tots alhora trencant el “silenci” de la biblioteca, o bé tocant el violí la jove Glòria Vila i deixant-nos material (Agrocos). 

Tota la Festa va ser conduïda per en Narcís Carreras, responsable de Ràdio Sant Gregori que, com tots sabeu, d’això en sap un niu! I com que en les fotos no és pot sentir el que s’hi diu us en farem 5 cèntims. 

Vàrem començar la Festa amb la benvinguda de l’actual alcalde, el Sr. Quim Roca, que ens va explicar entre altres detalls que la biblioteca serà la seu de les votacions pel proper 9N. 

Tot seguit els Sardanistes de la Vall varen iniciar la Festa, ballant la Santa Espina i Recordant amics absents

A continuació algunes alumnes de l’escola Goodlife ens varen interpretar vàries peces al piano i la Laia Buixeda ens va cantar una cançó acompanyada del piano. 

En Miquel Bohigas, soci vocal de l’Ateneu ens va explicar la història de la Maqueta de la Vall de Llémena, qui la va construir, els seus recorreguts, el perquè s’ha recuperat ara a l’espai de la Biblioteca i també ens va explicar el projecte didàctic que s’hi farà properament, un projecte pensat principalment perquè els alumnes de l’escola i l’institut, quan vinguin a la biblioteca, es vagin familiaritzant amb la vall: amb els seus els rius i muntanyes, amb els pobles, els monuments, la història i la natura que ens envolta. 

Els alumnes de 6é de l’escola Agustí Gifre l’Albert, la Íngrid i la Cèlia, de manera totalment voluntària, ens varen interpretar Wonderful world a la flauta. 

Conxa Torrado, regidora de Cultura, va lliurar el premi a la guanyadora del concurs de cartells, Mireia Reixach Ribas. Donat que la Mireia es troba a Itàlia estudiant, va recollir-lo la seva mare. Aquest concurs va ser possible gràcies a la col•laboració de l’Espai Jove Cal Bolet per tal de fer partícips també als joves.

Els actors i actrius d’Increxendo ens varen explicar, amb l’ajut de nens i nenes que van voler participar-hi, una versió del conte La Rateta que escombrava l’escaleta. Va ser una actuació molt amena i divertida.

Llavors Glòria Vilà va interpretar esplèndidament al violí, tres peces: La bella i la bèstia, Somewhere over the rainbow i Candilejas

I per cloure la celebració la Coral de Sant Gregori, va interpretar magistralment Alphabet de Mozart, Adagio d’Albinoni, Vaixell de Grècia de Lluis Llach i la sardana La Santa Espina (lletra A. Guimerà i música E. Morera). Es dóna la coincidència que la festa es va iniciar amb aquesta darrera peça i la Coral també la va interpretar com a cloenda. 

Tot seguit un refrigeri per a tothom, degustant unes delicioses coques que ens varen preparar sòcies del Casal Sant Grau. 

Mentrestant i al llarg de tota la tarda els assistents varen poder gaudir de la projecció d’un recull de fotografies de la biblioteca de moments viscuts al llarg de tots aquests anys. Aquesta tasca va anar a càrrec del ZOOM-Amics de la fotografia de la Vall de Llémena. 

En les fotos que venen a continuació, els que no vàreu poder venir, podreu gaudir d’algun dels moments de la Festa i els que sí vàreu ésser-hi ho podreu reviure. Val a dir que va ser una festa molt lluïda i participativa, gràcies a totes les Entitats que hi varen col•laborar voluntàriament. Així doncs, un cop més gràcies a tots i totes per fer possible que la vostra biblioteca creixi juntament amb tots vosaltres.

1 comentari: