16 de gener 2014

“La Suite Francesa” de Nemirovsky al ClubDeLectura

Ahir vespre varem fer la tertúlia sobre “La Suite Francesa” de Nemirovsky al Club DeLectura

Primer de tot, la Carme, ens va passar fotos de la Irene Nemirosvky. En cada una de les fotos ens va anar aprofundint en la seva biografia, parlar tant de la relació d’Irene amb els seus pares com d’ella fent de mare. 

Tot seguit ens va explicar part de la seva obra i llavors, mica en mica, ens varem anar “destapant” i cadascun de nosaltres va poder fer les seves pròpies interpretacions de la novel•la. O destacar detalls que ens havien sorprès. O preguntar detalls que ens interessaven...A estones uns ens atropellàvem als altres per dir el que sentíem respecte l’obra o respecte les emocions que ens havia aportat. Per tant, aquesta sessió va ser molt participativa i fins i tot es varen llegir petits fragments de la història. 

Varem coincidir amb que l’autora demostra un gran domini de la llengua i que, malgrat la seva pròpia situació real, té un gran sentit d’humor. Una de les conclusions a la que varem arribar va ser que és una gran novel•la inacabada i que per aquest motiu ens sembla única, fresca. 

Gràcies Carme per aquesta lectura!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada