17 de setembre 2012

"Brigada jove" a la Biblioteca de Sant Gregori

Des de fa alguns anys, a Sant Gregori, tenim la sort de poder comptar amb subvencions per a joves del municipi per facilitar-los la inserció en la vida laboral. 

En el cas de la biblioteca ja fa sis anys que comptem amb aquesta ajuda pel mes de juliol, això ens permet poder obrir alhora el servei de la biblioteca i el servei de bibliopiscina.

Des de la Biblioteca, cada any els demanem que facin una petita valoració sobre la seva experiència en la biblioteca. Moltes d’aquestes experiències han sortit a la revista 7en1 oportuna. Enguany ens ha semblat oportú que també la trobéssiu al nostre bloc. Així doncs us deixem tot seguit amb la valoració de la nostre “brigadista”, la Mònica Arnau: 

"Durant aquest mes que he estat a la biblioteca he après molt, allò més essencial de la biblioteca. Com està estructurada, com es classifiquen els llibres i els diversos materials. A més a més, com fer els préstecs, les reserves, i el recull de premsa.
El que m’ha agradat més ha estat plastificar els llibres, fer els préstecs i entrar el material nou a l’ordinador. 

Després d’aquesta experiència, la meva visió de la biblioteca ha canviat. Considero que és quelcom més que no un lloc on s’hi va a treballar, on anar a buscar informació i passar-hi el temps. He vist que és un punt d’informació, un punt cultural, d’oci i un espai per evadir-se i gaudir de la lectura. 

M’ha sorprès la quantitat de gent que utilitza la biblioteca i del material que s’hi disposa. Puc dir que estar a la biblioteca t’aporta moltes coses, ja sigui de manera personal, és a dir, un contacte directe amb els usuaris, aconsellar-los i intentar buscar els llibres amb els que poden gaudir.

També pel que fa a un nivell cultural he descobert llibres que mai m’hagues imaginat trobar, si no és per algun motiu que els necessites. 

Encara que no ho sembli portar la biblioteca costa, ja que s’ha de mantenir organitzada i al dia! També s’ha de tenir en compte els interessos de tots els usuaris és quelcom important. Dinamitzar la biblioteca requereix de molta organització.
 Mònica Arnau Roura"

1 comentari: