30 de juliol 2012

ClubDeLectura i “Mil sols esplèndids” de Khaled Hosseini

El passat dimecres 25 de juliol ens varem trobar per comentar el darrer llibre del primer any del nostre CludDeLectura. 

La trobada la varem fer, aprofitant el bon temps, al pati de la Rectoria de Cartellà, seu de l’Ateneu. 

El marc idíl•lic. Transmetia Tranquil•litat i Pau. Estàvem assentats en rotllana, envoltats d’arbres i d’espelmes que il•luminaven la foscor. Estàvem lluny de qualsevol soroll... tan diferent del que succeeix al llibre!!! 

Es va crear un ambient molt especial. Varem escoltar amb atenció als dos ponents que tot i esser de posicions distintes ens varen donar una visió global del país i ens varen generar dubtes i reflexions. 

Un dels ponents va ser Sàgar Malé. Ell com a cooperant en una ONG pro-drets humants vinculada amb l’Afganistan (ASDHA) ens va donar una visió humana de l’Afganistan.

L’altra ponent va ser Jordi Xuclà, diputat al Congrés que ha estat observador internacional dels processos electorals de diversos països, i com a tal ens va doanr una visió més política. 

Entre tots dos ens varen donar pautes perquè poguéssim entendre el moment en que va ser escrit el llibre i ens varen assenyalar que, realment, el llibre històricament parlant estava molt ben treballat. Ens varen dir que ara ja hi podria haver una segona part doncs els conflictes o les derivacions de les pràctiques portades a terme pels països involucrats a l’Afganistan han estat tants que costa seguir-ne el fil. 

En Sàgar Malé ens va recomanar altres lectures que fan referència a l’Afganistan i entre tots ells va destacar el de Mònica Bernabé AFGANISTAN: CRONICA DE UNA FICCION
Després de la trobada i de la bona impressió que havia tingut va fer arribar un correu a la Carme on ens donava les dades de la associació per si algú hi estava interessat. 

ASSOCIACIÓ PER ALS DRETS HUMANS A L'AFGANISTAN (ASDHA) 
C/ Trafalgar, 25, 2on 2a 08010 BARCELONA 
Telf. 93 295 67 85 

Per la seva banda en Jordi Xuclà ens va fer també una sèrie de recomanacions i entre aquestes "Javier Solana. En conversación con Lluís Bassets. Reivindicación de la política. Veinte años de relaciones internacionales" us en deixem un enllaç.


Va ser, doncs, una tertúlia especial on, més que parlar del llibre en qüestió, es va parlar del moment actual de l’Afganistan, de quins fronts té oberts en aquests moments el país i, sobretot, es varen deixar les portes obertes a pensar de quina manera seria la més apropiada d’entendre’l.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada