17 de novembre 2010

LA NOVA BIBLIOTECA

Avui 17 de novembre de 2010 ha sortit la següent notícia de la nova biblioteca!!!

"Cultura

El poble creix llegint
Sant Gregori iniciarà a principi d'any vinent les obres d'una nova biblioteca i un centre cultural que han de cobrir el dèficit actual d'espais culturals del municipi
17/11/10 02:00 - sant gregori - Jordi Nadal

Sant Gregori tindrà, a partir de l'any 2012, una biblioteca nova i un centre cultural dins del nucli urbà. El nou equipament permetrà substituir la biblioteca Miquel Martí i Pol per un espai nou, sense barreres arquitectòniques i de dimensions més adequades a les necessitats del municipi. L'Ajuntament ha adquirit per a aquest fi un terreny davant de la plaça Rafael Masó (al costat mateix del pavelló municipal). El projecte preveu la construcció en aquesta parcel·la (a principi de l'any vinent) d'un edifici de tres plantes. La planta baixa es destinarà a la biblioteca i les dues plantes superiors seran espais per a usos culturals diversos. La planta de la biblioteca tindrà 660 metres quadrats construïts (el terreny fa 1.656 metres quadrats). A banda de l'àrea estricament de lectura hi haurà una àrea de música i imatge, un espai polivalent, a més de serveis diversos i els despatxos i magatzems de gestió del centre. Dins la biblioteca hi haurà també un espai de 70 metres quadrats destinat a ser l'espai de lectura infantil. I, de moment, encara no s'han definit els usos concrets de les dues plantes superiors de l'edifici. L'alcalde de Sant Gregori, Jordi Noguer, va afirmar: “El creixement del municipi, que actualment voreja els 3.000 habitants, ha incrementat la necessitat que tenim d'aquest tipus d'espais”. És precisament el creixement del municipi el que ha obligat als responsables polítics de Sant Gregori de pensar en la construcció d'una nova biblioteca adequada a les necessitats actuals. Pel que fa a la biblioteca vella, la biblioteca Miquel Martí i Pol, està situada en uns baixos de l'avinguda de Girona i, segons l'equip de govern, no hi havia possibilitats de fer-hi cap ampliació. Pel que fa a la situació que tindrà el nou equipament, l'alcalde destaca la bona ubicació: “Estarà situat en un sector estratègic de Sant Gregori integrat per diversos equipaments: el pavelló municipal, l'escola Agustí Gifre, l'Ajuntament, el centre cívic i la llar d'infants”.
Actualment, l'equip de govern està estudiant les pliques per adjudicar l'obra. Dins la primera fase del projecte es realitzaran les obres necessàries per poder posar en funcionament la planta baixa; és a dir, l'espai de la biblioteca, que l'Ajuntament considera que ara per ara és la necessitat més urgent. Aquestes obres tenen un termini d'execució d'un any, aproximadament. El pressupost del projecte és de 1,13 milions d'euros, subvencionats en major part pel pla de Biblioteques de la Generalitat i de la Diputació de Girona, i pel Pla d'Obres i Serveis de Catalunya (PUOSC).

LA XIFRA
660
metres quadrats construïts
tindrà la planta baixa del nou equipament. Serà la destinada a la biblioteca.


LES FOTOS






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada