02 de febrer 2010

LA VALL DEL LLÈMENA PER LA IGUALTAT D'OPORTUNITATS

Durant la setmana per la Igualtat d’Oportunitats a la Vall de Llémena (20-28 novembre de 2009) s’ha portat a terme diverses activitats entre els quatre municipis de la Vall: Sant Gregori, Canet d’Adri, Sant Martí de Llémena i Sant Aniol de Finestres. La setmana s’ha programat conjuntament amb l’Associació Dones de la Vall i altres col•lectius de dones dels diferents municipis.

Com a fil conductor de la Setmana per la Igualtat d’Oportunitats a la Vall de Llémena s’ha fet una exposició de cartells sobre violència de gènere a diferents indrets de la Vall, per tal de commemorar el Dia Internacional contra la Violència envers les dones (25 de novembre). A Sant Gregori al nou consultori mèdic i a la biblioteca municipal; a Llorà al Cau de la Vall; a Sant Esteve de Llémena al local social i a Canet d’Adri, al pavelló municipal coincidint amb la xerrada sobre Igualtat d’Oportunitats a càrrec del SIAD i de l’agent d’Igualtat de la Vall de Llémena.

Durant aquests vuit dies, s’ha realitzat un ampli ventall d’activitats. Des de xerrades de diferents temàtiques -principals novetats de la Llei d’Igualtat, Plans d’Igualtat per al sector públic i el sector privat, paper de la dona a l’esport de raids d’aventura,...) fins a activitats més lúdiques (cine-fòrum, projecció curtmetratge, caminada, espectacle-debat,...) . També, com a activitats paral•leles, ràdio Sant Gregori ha emès flaixos informatius sobre dades referents a la Igualtat d’Oportunitats; els infants de la llar Els Escarlets de Sant Gregori han pintat làmines de diferents oficis, tant d’homes com de dones i a l’escola Agustí Gifre s’han exposat contes no sexistes de la biblioteca municipal.

Cal destacar l’elevada participació, sobretot a les xerrades i a la lectura del manifest conjunt de la Vall contra la violència masclista, on va haver-hi representació de les dones dels diferents municipis, seguit d’un preludi musical a càrrec d’una jove estudiant de violí de Sant Gregori acompanyada pel seu professor al teclat. També esmentar la xerrada de l’Emma Roca, bombera professional i participant a nivell internacional de raids d’aventura, la qual va deixar impressionat a tot el públic present per la seva capacitat de destacar en un esport on la presència de la dóna és minoritària.

Durant aquesta setmana es va donar el tret de sortida al concurs de fotografia amb la temàtica “La Igualtat d’Oportunitas entre homes i dones”, el qual finalitza el dia 31 de gener de 2010. Les obres presentades s’exposaran el dia de la dona treballadora (8 març) i s’entregaran com a premis productes realitzats per artesanes de la Vall.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada