19 d’abril 2018

Presentació de la biografia novel•lada “Demà tindrem sort” a la biblioteca

Fotografia d'Albert Gispert-Saüch Llopis
Ahir vespre varem tenir la presentació de la biografia novel•lada Demà tindrem sort. Hi varen participar Sergi Font, actual president d’Òmnium Gironès; la Marga Soler com a membre i representant de l’Associació de Dones de la Vall; la filòloga i autora del llibre Núria Martí Constants; i el Sr. Joan Pacheco protagonista del llibre. L’acte va estar organitzat per Curbet edicions i Òmnium Gironès i ha comptat amb el suport de l’Ajuntament de Sant Gregori. 

La Marga ens va dir que era un llibre de molt bon llegir, bonic malgrat tot el que s’hi explica i en el qual moltes persones s’hi poden sentir identificades. Un llibre que parla de l’exili del Joan quan era jove però que té moltes similituds amb l’exili que alguns dels nostres polítics estan tenint en l’actualitat i per tant s’estableixen molts paral•lelismes. 

La Núria Martí ens va explicar el procés del llibre. L’escriptura, la tècnica que ha fet servir, com ha contrastat les dades narrades pel Joan amb els fets i espais reals, la cadència, la musicalitat... i de tot ens explica el motiu. El perquè és una biografia novel•lada. Dels motius pels quals ella es va sentir atreta per la història. I també ens parla de la seva voluntat de crear emoció. Us deixem amb un enllaç a una entrevista a la Núria on hi trobareu més detalls. 

Escoltar la Marga i a la Núria ha estat un plaer i alhora molt interessant. Però escoltar a en Joan ha estat tot un luxe. Un home planer, amb sentit de l’humor, que ens explica amb molta naturalitat que és per ell la sort. Ens delecta amb algunes anècdotes que ens fan riure i ... ens fan venir moltes ganes de llegir la seva història. Probablement la història de molts dels nostres ascendents. No us la perdeu! 


Fotografia d'Albert Gispert-Saüch Llopis
Gràcies a tots i totes per fer possible una activitat com la d'ahir!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada