09 de gener 2020

Exposició Fotogràfica d’Albert Gisallò

Durant el mes de gener podeu gaudir d’una exposició fotogràfica sobre les manifestacions que hi ha hagut aquests darrers anys. És titula L’empoderament dels anys 10. Ens l’ha portada l’Albert Gisallò. I ell mateix n’ha fet un mini text explicatiu que us deixem tot seguit: 

"Aquesta exposició fotogràfica conté series d'imatges de mobilitzacions ciutadanes que han tingut lloc entre els anys 2011 i 2019 a cavall entre Girona i Barcelona. 

Com sabeu, aquesta última dècada el nostre país ha experimentat un increment substancial de protestes al carrer. 

Això ha estat fruit de múltiples casuístiques com són l'esclat de la bombolla immobiliària, de l'increment de desigualtats i del llindar de pobresa, de les retallades econòmiques i de drets, de la desafecció política degut la corrupció, mancances democràtiques i de lideratge, de l'increment de la repressió política i de la creixent demanda d'autodeterminació, a més de les múltiples lluites internacionalistes per la igualtat com la feminista, d'emergència climàtica, contra les polítiques d'immigració de fronteres i molts altres moviments socials.

Com a ciutadà he participat en diverses d'aquestes mobilitzacions i he pogut experimentar un empoderament clar i creixent de la ciutadania, i en les imatges repartides en aquesta fantàstica biblioteca tan sols trobareu històries d'aquesta dècada que deixem enrere, aparentment inconnexes però totes elles representatives d’aquesta revolució social.

Comencem una nova dècada amb moltes més preocupacions i inquietuds de les que teníem a l'inici de l'anterior. Fem una mirada enrere i agafem força després dels turrons.

Que tinguem una bona dècada!"

L’Albert va treballar durant una temporada a l’ajuntament de Sant Gregori. De fet ell ens explica:

“Amb Sant Gregori vaig establir una relació més propera des de les acaballes de 2017, quan fruit d’una oferta d’ocupació de fons europeus (Garantia Juvenil), vaig poder-me incorporar uns mesos al magnífic equip de l’Espai Jove Cal Bolet on hi vaig desenvolupar tasques en l’àrea de cultura i joventut” 

El varen contractar perquè a títol acadèmic està graduat en història (UdG), postgraduat en fotografia (ERAM), amb màster en Gestió Cultural (UOC) i postgraduat en Gestió, Preservació i Difusió d'Arxius Fotogràfics (ESAGED / UAB). Com podeu veure, el seu currículum està molt lligat amb la fotografia. Però de fet ell ens explica que: 

“Des de petit m’havia encuriosit i fascinat la fotografia, però el meu camí com a fotògraf va començar als 16 anys, quan amb el primer sou em vaig comprar una càmera. A poc a poc he anat aprenent la tècnica així com participat en algunes publicacions, concursos, exposicions col·lectives i individuals, i participat amb fotografies i curtmetratges en festivals.” 

Fet que l’ha portat, des del 2015, a exposar el seu treball en diferents espais. Alguns privats i altres públics. Com ara restaurants, fundacions, biblioteques, centres cívics i museus. 

Per l’Albert és “molt gratificant poder exposar en un espai públic i, encara més en una biblioteca, un espai òptim per cultivar-se per esdevenir ciutadans cultes”. I per a nosaltres és gratificant poder tenir part de la seva obra. 

Us encoratgem a que la visiteu, en gaudiu i reflexioneu sobre el que veieu.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada