27 de juny 2019

Parlem de V. Woolf al Club DeLectura

Ahir vespre ens varem trobar per parlar de V. Woolf després d’haver llegit Mrs Dalloway i Les hores de M Cunnugham. Ho varem de la mà de la Carme Callejon. Va ser una trobada memorable!!! 

La Carme, en previsió de la dificultat de la lectura, ens ha donat pautes per anar llegint. Ha fet una lectura guiada súper!!! Trobareu aquesta guia en el següent enllaç. 

Si hi feu el tafaner veureu que també ens ha recomanat de visionar les dues pel•lícules que fan referència a les lectures. Veure-les ens ha anat bé per poder entendre millor la narrativa, el que estava passant en Mrs Dalloway

Tot i això coincidim que ha estat una lectura complicada en la forma. No passa res i passa molt. És un dia i és tota una vida. És un personatge i és tota la societat anglesa d’entreguerres... És una crítica a la societat victoriana, a les relacions sexuals, bel•licista, al colonialisme, a la intrusió mèdica en els pacients, a l’església... 

És una lectura que molts de nosaltres no hauríem triat mai i en canvi la descoberta ha estat genial. Una novel•la deliciosa!!! La Carme ens recomana que continuem llegint a V. Woolf, sobretot els seus diaris. 

La trobada, doncs, va ser molt enriquidora, amb una dinàmica molt bona. Saltavem de Mrs Dalloway a Les hores continuament i mica en mica varem anar descobrint a V. Woolf. 

Hi va haver detalls realment especials. Per exemple que la Carme ens portes un parell de llibres on les il•lustracions són precioses. En aquests contes tant parla dels personatges d’abans i després de crear Mrs. Dalloway. Els aprofundeix:

 
Un altre detall va ser la lectura en veu alta que la Carme ens va fer de la carta que Woolf escriu al seu home. Aquesta carta surt al pròleg de Les hores. Una carta boníssima, delicada. Us en deixem un fragment:




Per tot això i molt més... MOLTES GRÀCIES Carme!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada