18 de març 2021

Trobada virtual del club DeLectura amb M Baixauli

Un cop més hem fet la trobada mensual del club DeLectura virtualment. En aquesta ocasió fer-ho així, ens ha afavorit perquè hem pogut comptar amb la presencia de M. Baixauli. Ell és l' autor de l’obra que hem llegit, Ignot
 
La Carme, abans de la sessió, ja ens havia passat uns links per conèixer una mica a l’autor i a l’obra. Us els deixem tot seguit: 
Així molts de nosaltres ja sabíem que ens trobàvem amb un escriptor que prové del món pictòric. Justament per aquesta connexió amb l’art és un dels convidats del FESTIVAL EL MOT d’enguany. Tot i això la novel·la ens ha sorprès. 
 
Podríem dir que hi ha hagut dos reaccions contraries. Una en la que la novel·la ha entrat molt bé i a mida que s’ha anat fent més complexa hem perdut la connexió i ens ha costat trobar-hi un sentit. L’altra ha passat justament a la inversa: al començament es patia per no entendre-hi res i s’ha començat a gaudir quan s’ha estat capaç de llegir-la sense buscar-li cap concreció. Segons l’autor les dues lectures són bones. 
 
Per ell, l’important és que cada persona la interpreti a la seva manera la lectura de l'obra. No escriu per explicar-nos un fet concret o una història igual per a tots els lectors. 
 
A molts també ens ha sorprès la construcció de la novel·la. Infinitament treballada i amb tots els elements que hi surten entrelligats. Alhora que l’autor afirma que la seva escriptura comença sense que ell sigui conscient del que sortirà. Tot i que ens ha confessat que en fa moltes reescriptures. De fet ens ha dit que gaudeix a partir de la segona o tercera reescriptura i que deixa de reescriure-la quan deixa de passar-s’ho bé fent-ho. 
 
Sense cap mena de dubte ha estat una trobada especial. Gràcies Carme!!!.. i gràcies a tots i totes per participar-hi! 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada