25 d’octubre 2018

Versus 26 – Nit de poetes a la biblioteca

Ahir al vespre varem tenir una activitat molt especial per celebrar el dia de la biblioteca. Varem comptar amb els Amics de la Unesco de Girona per organitzar-ho. De fet, va ser en Miquel Bohigas l’”instigador” de l’activitat. 

En Lluís Lucero va explicar-nos el naixement de Nit de Poetes. També el format de l’activitat Versus 26 i el motiu de portar-lo a Sant Gregori. La sessió va començar amb la lectura de poemes a càrrec de “poetes” actuals: Rosa Cullell, Xavier Díez, Carme Jordi, Consol Vidal, Pep Vila i la nostra poetessa de capçalera, la Isabel Oliva. Cadascun va llegir un parell de poemes. Alguns eren seus ja publicats, altres inèdits. Alguns estaven dedicats a Miquel Martí i Pol. Altres hi estaven inspirats. En tot cas tots ens varen deixar ben embadalits! 

En Lluís Lucero, amb molt d’encert, ens els va anar presentant. De cada u ens en va donar una petita pinzellada. Així els varem anar coneixent. Tots els poetes que varen llegir tenen alguna relació amb Girona, han publicat i tots han participat en alguna ocasió en la Nit de poetes. 

Tot seguit la Glòria Vila ens va interpretar un parell de cançons. Amb aquesta actuació es va donar pas a la segona part de l’espectacle on en Mateu Ciurana ens va interpretar, juntament amb en Lluís, fragments de la vida i l’obra de Miquel Martí i Pol. D’aquesta manera, des d’aquest raconet, homenatgem al poeta en el quinzè aniversari de la seva mort. 

Finalment la Glòria ens va interpretar dos peces més. Una de les quals ella mateixa ha musicat. La seva veu va ser el comiat perfecte per una vetllada plena de veus que ompliren l'espai deixant-nos emmudits. 

Una activitat molt amena que us recomanem moltissim!

Moltes gràcies a tots/es!

1 comentari:

  1. Un acte senzill però molt entranyable. Gràcies als participants i com sempre a la Marisa que porta amb tant entusiasme totes les activitats.

    ResponElimina