04 de juny 2018

Partida al MoneyLand a la biblioteca

Arrel de la conferència de Joan Marin Pozo sobre Com funcionen els diners? realitzada a la biblioteca el passat 13 d’abril i de l’interès despertat en algunes de les persones assistents aquest passat dissabte al matí hem comptat amb ell per dirigir una partida al seu joc MoneyLand. També assisteix a la partida el Cristian Jimenez, cocreador del joc. Ell i en Joan fan un bon tàndem. En Joan ens explica el joc i ens va guiant. Però en el moment de la creació van interactuar estretament tots dos. En Joan posant la idea del joc i en Cristian les regles que s’hi han de seguir. 

Es nota que els dos han passat moltes hores al darrera de la creació. L’han pensada molt. L’han dissenyat de tal manera que tothom hi pugui aprendre. 

Un dels objectius del joc és aconseguir la llibertat financera. És a dir, aconseguir tenir totes les despeses que una persona necessita sense estar obligat a treballar. Aquest concepte barreja tant la part de diners com la part psicològica de les persones que hi juguen... perquè, en el fons, qualsevol decisió econòmica que prens depèn del teu propi criteri, de la teva manera de ser. 

Així, el dissabte passat els “jugadors” es varen trobar davant un joc que podria assemblar-se, a priori, al Monopoli... però que compte amb un alt contingut estratègic. Els conceptes d’economia financera hi prenen força i els “jugadors” assimilen les conseqüències que té prendre qualsevol decisió en la vida “real”. Una experiència molt enriquidora per a tots els participants. 




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada