22 de març 2018

Al Gironès Llegim!Llegim les pedres amb Albert Aulines

Aquest any Al Gironès Llegim gira entorn a descobrir i/o redescobrir el Patrimoni de les diferents poblacions del gironès. A Sant Gregori, parlar de patrimoni, vol dir parlar de pedres i una de les troballes més importants en referència a aquest tema són les troballes arqueològiques de Domeny. Per saber-ne més hem convidat a l’Albert Aulines expert en prehistòria i sobretot expert en les descobertes de Domeny doncs ell hi va participar activament. 

L’Albert, doncs, en la xerrada del divendres 9 de març i en l’excursió del diumenge 11 de març ens va introduir en l’arqueologia local. En la conferència primer ens va donar una pinzellada de la prehistòria universal, tot seguit es va centrar en la prehistòria local i finalment va desenvolupar la prehistòria de la bioregió del gironès. En la ruta varem poder palpar, gràcies a les seves explicacions... i a un cert esforç imaginatiu, el moment en què els neandertals passejaven per aquelles contrades. 

Descobrir la importància del volcà Puig D'adri, veure que el material per fabricar eines no era de sílex sinó de la pedra del país, imaginar-nos el seu comerç, com s’aixoplugaven del mal temps... Va ser una gran experiència. No repetirem aquí tota la informació que varem rebre però sí que remarcarem que el jaciment de Domeny és excepcional perquè aporta dades de context. 

Val a dir que, sobretot en la ruta, totes les persones que l’envoltàvem varem interactuar amb ell. Li varem fer preguntes, desenvolupàvem idees com si nosaltres també fóssim arqueòlegs. I és que per unes hores l’Albert ens va fer viure la seva passió!! 

Us deixem un parell d’enllaços que recullen moments de les dues propostes: 


  
Gràcies!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada