02 d’octubre 2014

Activitat sobre els Còmics a la biblioteca

Aquest passat dimarts 30 de setembre, varem comptar amb una activitat sobre els còmics adreçada, bàsicament, als nens i nenes de 5è. Tal i com explicàvem en un altre post aquesta activitat ens la proporcionar Cavall Fort per mitjà de les revistes APPEC. 

A l’activitat hi va ser present en Bernat Royo que és qui va fer les fotos i qui ha redactat aquesta entrada:

“En primer lloc la Marta es va presentar com a promotora de Cavall Fort, per tant, que no s’encarregava de crear còmics. A continuació va demanar als participants que diguessin quins còmics seguien i quins els agradaven més. Seguint una metodologia molt didàctica i flexible va anant explicant l’ordre de creació i els diferents elements que componen un còmic. 

D' una manera molt participativa va demanar als nens i nenes que unissin, tots junts, un seguit de vinyetes en una pissarra magnètica. 

Després d’ aquesta activitat va procedir a explicar 4 elements molt típics dels còmics: les Metàfores visuals, les Línies cinètiques, les Bafarades i les Onomatopeies. Per explicar cada un d’ aquests elements la Marta va repartir unes quantes vinyetes entre els assistents i va demanar que de cada vinyeta n’assenyalessin l’element en qüestió. 

Finalment els participants van ser obsequiats amb una revista exclusiva del Cavall Fort en la que s’ hi reunien algunes de les millors historietes. 

Cal dir que els assistents es van mostrar actius i molt entusiasmats amb la visita de la Marta, demostrant en tot moment els seus coneixements vers els còmics del Cavall Fort, i reconeixent totes i cada una de les vinyetes que eren utilitzades d’exemple per l’ activitat. 

Bernat Royo” 

Gràcies a tots per participar-hi i gaudir-ne!!! La Marta ens va deixar unes quantes revistes Cavall Fort per qui les volgués i val a dir que l’endemà mateix de l’activitat ja gairebé no en quedava cap!!!
 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada