16 de maig 2024

“La meitat evanescent” de B. Bennet al club DeLectura

Ahir vespre ens varem trobar per comentar “La meitat evanescent” de Brit Bennet. Una novel·la que ens parla de diferents tipus de transicions. Ens va acompanyar el seu editor, Aniol Rafel. Va conduir la sessió la Carme Callejon. 

Un cop més varem tenir la sort de comptar amb el tàndem de dos professionals de la lectura i la Literatura: la nostra conductora, Carme Callejon i l’editor de Periscopi, Aniol Rafel. Amb ells varem anar desgranant tots els raconets de la novel·la. 

A la Carme no li varen caldre gaires paraules per presentar-nos a l’Aniol. Ell ja és un habitual de les nostres temporades del club DeLectura. 

L’Aniol amb la seva veu suau i compassada ens va anar comentant diferents aspectes de la novel·la i de l’autora. De la novel·la ens va explicar que d’aquest llibre en varen contractar la seva traducció abans no ho fes Random House en castellà. Aquest fet no és massa habitual, doncs les grans companyies compten amb “scouts”, es a dir, amb persones que estan al cas de les darreres novetats que funcionen en altres països per presentar-los com a possibles traduccions al nostre país. O per exemple, que es varen decidir a traduir aquesta novel·la perquè consideren que compte amb temes que agraden i encaixen en l’editorial Periscopi: la identitat, la idea del bessó, la vida dels EEUU, la construcció dels personatges, el joc literari... 
Pel que fa a l’autora ens va explicar que Brit Bennet  és jove i tot i això aquesta és la seva segona novel·la. L’editorial Periscopi està a l’aguait del que produirà en el futur per possiblement fer-ne la traducció al català. 

Tots els presents varem coincidir: ha estat una lectura que ens ha atrapat. Uns més per les trames i altres pels personatges. Ambdós molt ben construïts. I, pensem, que molt mèrit el té el traductor, en Marc Rubió. 

No us explicarem res més... és molt millor que el llegiu. Us el recomanem!!! I esperem que el gaudiu tant com ho hem fet nosaltres. 

Gràcies a totes vosaltres que feu possible aquesta activitat!

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada