26 de febrer 2021

Comentem teatre al club DeLectura

Aquest dimecres passat, 24 de febrer,  ens varem trobar virtualment per comentar La nit de la Iguana de Tennesse Williams. La conductora va ser la nostra estimable Carme Callejon. 
 
La Carme ens havia passat nombrosos enllaços abans de la trobada on s’aprofundia abastament sobre l’obra. Tant en la seva forma de teatre com en el format de pel·lícula. Així, en el dia de la tertúlia, penso que poques dades quedaven per descobrir... i malgrat això ens varem trobar amb una tertúlia amb diversitat d’opinions. 
En recollim algunes:
 
*Quan llegim teatre ens fem una imatge de com seran els personatges, com actuaran. En fem una lectura “x”... quan veiem una pel·lícula basada en una obra escrita en veiem una de les múltiples solucions. El director de la pel·lícula n’ha fet una lectura i ha adaptat aquell text al format cinematogràfic... i tot sovint això comporta que hi hagi canvis importants respecte al text original. Aquest fet de relectura, en el cas de la Nit de la Iguana, l’acaba enriquint. 
 
*Els personatges que trobem en el text teatral, i també en el cinematogràfic, incorporen característiques que Tenesse Williams va sentir en algun moment de la seva vida. Estan molt ben treballats, cadascun té una funció específica i estan portats al límit. 
 
*En tota la obra hi ha implícita una crítica cap a la societat hipòcrita de la gent del Sud, d’on procedeix l’autor. Hi ha, en l’obra, una barreja continua entre la moralitat i la voluptuositat. 
 
*Considerem que va ser un encert de l'Ateneu i la Carme que ens mostressin la vida secreta de Tennesse Williams en la inauguració de la nova temporada del club DeLectura. Allà varem poder veure en acció a l’actor Martí Peraferrer interpretant a l’autor de La nit de la Iguana.
 
En resum va ser una trobada on les idees d’uns i altres varen anar enriquint les impressions que cadascun de nosaltres havia copsat en la lectura. 
 

De nou, gràcies Carme per aquesta proposta lectora.

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada