27 d’abril 2016

"Nostaldisc". 1ª Fira del Disc de la Vall de Llèmena.

Aquest proper mes de maig la Vall de Llèmena estarà ple d'activitats. Moltes relacionades amb la música. Mica en mica us anirem informant d'elles.

Una d'aquestes activitats serà Nostaldisc. La primera Fira del Disc de la Vall de Llèmena. Dedicada a Jordi Pagès.


En tractar-se d'un homenatge, els organitzadors de l'esdeveniment han pensat , i tal qual ens ho han transmès us ho traslladem, que fòra interessant "afegir una mica de perfil vital biogràfic d'aquest company i amic, que era Jordi Pagès. Aquest veí de Sant Gregori, professor de socials, músic, activista cultural; on la seva personalitat eclèctica contrastava amb la seva humilitat i discreció, fet que fa que fos una persona desconeguda per a molts".

Així tot seguit us deixem la seva nota de premsa:

" NOTA DE PREMSA

Nostaldisc celebra la primera edició de la fira en homenatge al músic Jordi Pagès 
La 1a Fira del disc de col•leccionista de la Vall de Llémena tindrà lloc el pròxim 28 de maig a L'Espai la Pineda de Sant Gregori
El pròxim 28 de maig s'inaugurarà Nostaldisc, la 1a edició de la Fira del disc de col•leccionista i cultura del rock’n’roll de la Vall de Llémena dedicada al músic i professor Jordi Pagès Huerta mort recentment. Aquest nou esdeveniment, organitzat per LE2X i amb la col•laboració de l'Ajuntament de Sant Gregori i Ràdio Sant Gregori, es realitzarà a l'Espai la Pineda de Sant Gregori, i comptarà amb una programació de 12 hores de música i espectaclles amb servei de bar i entrepans.

La fira obrirà portes a les 10 del matí amb un fòrum de trobada obert i espontani pels amants de la música. La Fira s'amenitzarà amb actuacions que començaran a les 11 del matí amb Els Batecs de la Vall, que deixaran pas a un dels plats forts de la jornada: el programa especial de Ràdio Sant Gregori de la mà de l'equip del programa Radiofree, dedicat a la figura de Jordi Pagès. Aquesta emissió es podrà escoltar en directe a la fira i comptarà amb un llarg reguitzell d'entrevistes i col•laboracions. Paral•lelament, i per a públic de totes les edats, de 12 a 14, hi haurà les actuacions del grup de clown La Calamiclown, la companyia de titelles La Finíssima i la formació musical The Nuss.

A partir de les 17 hores s’iniciarà la roda de concerts en homenatge a Jordi Pagès. Compartiran escenari bandes d'una llarga trajectòria com Xucupà o La Rodona, i d'altres més actuals com el grup de folk Germà Negre o les bandes de rock La Banda del Yuyu, Smoumolnö, The Cartellà Rock Band i The Forrest Band. També compartiran cartell altres formacions que tornaran als escenaris després de molts d'anys d'inactivitat, com els olotins Pa torrat o el grup gironí de jazz fusió Metropol. El panorama de música popular garrotxina tampoc hi faltarà, amb la presència d'en Manelic de Pera & la Electric Che Guevara Band i els irreverents Deu ni Duo.


BIOGRAFIA JORDI PAGÈS HUERTA (9 de juliol de 1955 – 18 de desembre de 2015)

En Jordi comença els seus estudis musicals a finals dels 70 al Taller de Músics de Barcelona, amb els professors Jorge Sarraute i Horacio Fumero, època en la comparteix escenari amb músics de renom com Eduardo i Salvador Niebla. Des d’aquelles dates fins a la seva mort compagina la docència amb col•laboracions amb formacions de ball, jazz, i de música tradicional, a Girona, la Garrotxa i Barcelona. La seva primera experiència musical fou amb Pa torrat, mític grup reivindicatiu garrotxí. Posteriorment participa en la fundació de La Rodona amb Joan Duch i Ton Torné, grup de ball molt conegut des dels 80 fins fa ben entrats els anys 2000. Paral•lelament crea Metropol amb Enric Angelats i en Jordi Prat, grup de jazz fusió. Les seves col•laboracions en el món del jazz s’estenen també a Blado & Co, Sinais, Sampa o acompanyant el guitarrista argentí Marcelo Valente o els bateries Xavier Rodríguez i Toni Arasil.

Sempre músic i docent lidera iniciatives diverses a l’IES Rafael Campalans de la vila d’Anglès, especialment en el camp de la comunicació. Durant diversos anys és l’editor de la revista trimestral del centre, però la seva principal aportació és la creació d’una emissora de radio pròpia, Radio DPM. Un projecte innovador i inclusiu que desprès de 5 anys d’emissió va ser premiat pel Consell de l’Audiovisual de Catalunya. Durant la darrera dècada en vida ha estat un col•laborador habitual a Radio Sant Gregori, en els programes Una Stona de Rock, Perduts per la Vall o Radiofree."

Ja veieu que, en només un dia, tindrem una oferta molt extensa, variada i inclusiva. Des d'aquí us animem a que reserveu alguna hora per anar a fer una volta per la Fira!!!



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada