04 de maig 2015

Exposició Fotogràfica “Fonts” de l’Àngel Vidal

L’Àngel Vidal Roqueta , per molts de nosaltres l’Àngel de la brigada, ens ha deixat unes quantes fotografies sobre diferents fonts que podem trobar al municipi. Podreu gaudir d’aquesta exposició durant tot el mes de maig. 

De cadascuna de les fonts l’Àngel n’ha fet una fotografia més detallada i una més global perquè es pugui veure i reconèixer l’entorn. Ens ha donat el nom de les que sap i ens ha fet una breu explicació que tot seguit us relatem: 
  • La font de Can Murtra que es troba a Sant Medir. Aquesta font esta tancada però omple el viver que es veu en la fotografia i llavors surt amb un raig constant pel seu davant. 
  • La Font del costat del forn de calç a Sant Gregori. Aquesta font fa relativament poc que s’ha recuperat, aproximadament de finals del 2014. Estava obstruïda i enterrada tal i com passa amb
  • la Font d’en Perris, situada a la carretera de Constantins seguint el curs del Ter. Aquesta font fa nomes un parell de mesos que s’ha recuperat per part de l’ajuntament de Sant Gregori. És d’aigua picant. 
  • Una altra de les fonts picants que podem veure és la Font de Can Verdaguer de Sant Gregori, a tocar a Cal Ros. 
  • I una altra font picant és la Font de Can Coromines de Sant Gregori. Aquesta font està situada al costat d’una casa que probablement es va construir allà per emmagatzemar-ne l’aigua però d’això no estem segurs. Si us fixeu en totes les fotografies de les fonts d’aigua picant tenen, a sota del broc, un color vermellós, això es degut al ferro que porta l’aigua i que deixa aquest color a rovell. 
  • També trobem la fotografia de la Font del costat de l’església de Ginestar. L’aigua d’aquesta font passa per entremig d’una roca i va a parar en una bassa que hi ha a sota. 
  • Una altra de les fonts que veiem fotografiades és la font del Santuari de Santa Afra. Aquesta font no raja perquè està desviada pel consum del propi santuari. 
  • I finalment, podeu situar la Font del Raig, d’aigua normal, que està just darrera de la Viruvella de Sant Gregori, pràcticament a la falda de la muntanya de Sant Grau. D’aquesta font encara hi ha persones que en fan ús pel consum tot i que no vol dir que la seva aigua sigui potable. 

Text i fotogràfia d’Àngel Vidal

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada