30 de gener 2015

“Oceans” exposició de vitralls de Concepció Escandell

La biblioteca us convida , aquest proper divendres 6 de febrer a les vuit del vespre a la inauguració de l’exposició de vitralls Oceans de la Concepció Escandell. Allà podreu parlar amb ella i ens podrà explicar la seva experiència. També hi haurà música en directe. 



 
Llavors, i al llarg de TOT el mes de febrer, en podreu gaudir a la biblioteca. 

Els vitralls són, tal com diu la wikipèdia, “ composicions pictòriques que combinen diferents vidres de color units mitjançant franges o tires de metall, principalment plom”. Normalment relacionem vitralls amb esglésies doncs allà se n’hi solen trobar. La Concepció, però, treballa el material (vidres, plom...) amb una combinació de formes i colors totalment personal... realment molt bonica. 

Li hem demanat que ens expliqui una mica el que significa per ella el títol de l’exposició i aquesta és la seva reflexió: 
“Amb el nom d’oceans s’exposa durant el mes de febrer una col•lecció de vitralls inspirats en l’element aigua i especialment en el mar. L’objectiu es copsar el joc de colors que ens ofereix el moviment del mar, el batec constant de les onades com a música primigènia. El mateix batec de la vida. Corrents marines amb direccions oposades. Ones que no paren de fer-se i desfer-se. Bombolles viatjant cap a la superfície en busca de l’altre element, l’aire. 

Cada peça s’elabora individualment, la col•lecció s’inicia amb una marina emplomada-vitrall gòtic- i poc a poc va perdent la figuració tot buscant l’essència en el vidre fos, esmaltat i amb tiffany-cinta de coure-. 

El treball que es realitza amb el vidre encara que no és complicat si que ofereix certa dificultat en el seu desenvolupament degut a les característiques del material triat per la seva fragilitat i transparència. El resultat satisfà quan s’aconsegueix crear peces etèries, lluminoses, carregades de matisos i reflexes, quasi joies.” 

Nosaltres podem dir que realment són JOIES. I des d’aquí us animem a que les gaudiu!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada