09 d’agost 2024

Exposició fotogràfica “Free Parties”

Durant aquest mes de setembre, qui passi per la biblioteca podrà veure una exposició fotogràfica realitzada per Joan Segura, un noi de vint-i-tres anys, que viu a Sant Gregori des que té memòria. Gaudeix de la fotografia des de ben petit, sobretot fent retrats a les persones del seu entorn, així que li fa molta il·lusió mostrar la seva primera exposició de retrats. 

Actualment, en Joan està a punt d'acabar el grau universitari en comunicació audiovisual i multimèdia, a l'escola universitària ERAM, a Salt. Fins ara, ja ha pogut participar en diversos projectes i experiències laborals com a fotògraf, com per exemple realitzar diverses fotos que surten als llibres “L’art de posar límits” i “L’art de donar llibertat” de l’autora Sonia Kliass. Llibres que disposem al fons de la biblioteca. 

La mostra que trobareu a la biblioteca és un recull de diversos retrats realitzats en festes alternatives i gratuïtes de música electrònica anomenades "free parties", que formen part d’una cultura que va néixer a Anglaterra a inicis dels anys vuitanta, però que actualment hi és molt present arreu d’Europa, sobretot a França. Aquestes festes es fan sense ànim de lucre i solen tenir lloc en indrets llunys de la civilització, de manera discreta, sense autorització prèvia, i sempre van acompanyades d’uns valors essencials com l'autogestió, el respecte per l'entorn, la comunitat, la llibertat d'expressió, la diversitat, el respecte, entre d’altres. Per tant, aquesta exposició busca, a partir de retrats fets al sud de França, fugir dels estereotips i prejudicis que envolten aquestes festes lliures, que solen coincidir amb els d’una festa de música electrònica convencional. 


Us animem a venir a la biblioteca i gaudir del seu treball.... i si a algú li interessa descobrir-ne més podeu indagar en el seu Instagram on, de tant en tant, hi publica les fotografies que va fent. @jsk_portraits