27 d’abril 2020

2ona Trobada virtual del CdLA: “Alice Grace” de Margaret Atwood

Ahir a la tarda vespre ens vàrem trobar virtualment amb algunes de les persones del club de Lectura d’Adults. Aquest cop hem llegit on-line “Alice Grace” de Margaret Atwood. 

Per molts de nosaltres ha estat un nou repte: llegir la novel·la en format electrònic. És a dir, emprant l’ordinador, la tablet o el mòbil. I a la majoria que no hi estem avesats ens ha costat força... però és el que té aquesta situació excepcional: aprenem contínuament, ens adaptem i transformem els nostres hàbits. 

Pel que fa a la novel·la no podem dir que sigui una lectura que haguéssim triat per llegir... és una de les virtuts d’un club de lectura: llegeixes i s’obren nous mons diferents als que triaríem per costum. 

A molts de nosaltres ens ha sorprès com una autora contemporània hagi estat capaç de posar-se a la pell d’uns personatges del s. XIX: vestits, medis de transports, el sistema mèdic. Alhora que ens ha atret la seva capacitat per fer crítica de la societat masclista, que malgrat estigui situat en una època pretèrita molts punts encara són vigents. 

Ens ha semblat que el final era excessivament comercial. Forçat. I malgrat això valorem positivament el treball de l’autora vers la protagonista principal perquè ens ha deixat, tal i com va passar en el cas real, en el dubte de si va ser o no culpable. 

Gràcies Carme per les teves recomanacions. Sempre hi ha algun valor afegit!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada