30 d’abril 2016

Presentació del conte "La princesa del pèsol bullit i el príncep rinxolat", de Marta Graugès Rovira

Ahir a la tarda varem tenir a la Marta Grauges del Girasol a la nostra biblioteca. Ens va presentar el seu conte la princesa del pèsol bullit i el príncep rinxolat

De fet, ens va fer presentar a cadascun dels assistents i també ens va fer participar en la història. Aguantant les làmines gegants del text, o fent llegir a la mainada, o provant els saquets... o sigui, que a mida que anava descobrint diferents objectes relacionats amb el conte: pols màgica, coixinets, espelmes, ... cada un de nosaltres va poder interactuar amb ella. 

La història tracta d’una princesa que quan no dorm està de mal humor – i ...a qui no li passa això?... Doncs si us passa podeu provar el que explica el conte i que la princesa fa!!! 

El conte aviat el tindrem a la biblioteca. Ara bé, si alguna persona el vol... el pot adquirir en el Centre Girasol. Eps! Si algú li interessa també pot comprar els coixinets del conte com a complement. 

Us deixem amb algun moment de la trobada:


Les dues properes activitats de la biblioteca seran: El divendres 6 de maig a les 19:30' Inauguració de l'exposició "Llum d'albada" de Miquel Jassans. Tot seguit concert amb Nicole. El dissabte 7 de maig a les 11:00 representacions amb anglès, a càrrec de TLC.

29 d’abril 2016

Exposició "Llum d'albada" de Miquel Jassans

Aquest mes de maig tindreu el plaer de gaudir d'una nova exposició pictòrica. En aquesta ocasió es tracta de part de l'obra de Miquel Jassans.

La inauguració serà el proper divendres 6 de maig a dos quarts de vuit del vespre. Anirà a càrrec de Cesc Compte. Tot seguit hi haurà música en directe.

En paraules de l'autor aquesta exposició és:

"Des de la vall del Llèmena a la riera d’Alforja. Paisatges on la llum vol ser la protagonista, la que identifica el paisatge, la que ens parla de terres escasses de pluja o d’obagues ombrívoles tofudes de vegetació Llum que estructura i alhora juga en la composició dels quadres. Llum d’albada, claror d’albada que ho amara tot. Miquel S. Jassans"

Estem segurs que aquesta "llum" us arribarà i emocionarà. Per tant, des d'aquest raconet us animem a que vingue i en gaudiu!!!





27 d’abril 2016

"Nostaldisc". 1ª Fira del Disc de la Vall de Llèmena.

Aquest proper mes de maig la Vall de Llèmena estarà ple d'activitats. Moltes relacionades amb la música. Mica en mica us anirem informant d'elles.

Una d'aquestes activitats serà Nostaldisc. La primera Fira del Disc de la Vall de Llèmena. Dedicada a Jordi Pagès.


En tractar-se d'un homenatge, els organitzadors de l'esdeveniment han pensat , i tal qual ens ho han transmès us ho traslladem, que fòra interessant "afegir una mica de perfil vital biogràfic d'aquest company i amic, que era Jordi Pagès. Aquest veí de Sant Gregori, professor de socials, músic, activista cultural; on la seva personalitat eclèctica contrastava amb la seva humilitat i discreció, fet que fa que fos una persona desconeguda per a molts".

Així tot seguit us deixem la seva nota de premsa:

" NOTA DE PREMSA

Nostaldisc celebra la primera edició de la fira en homenatge al músic Jordi Pagès 
La 1a Fira del disc de col•leccionista de la Vall de Llémena tindrà lloc el pròxim 28 de maig a L'Espai la Pineda de Sant Gregori
El pròxim 28 de maig s'inaugurarà Nostaldisc, la 1a edició de la Fira del disc de col•leccionista i cultura del rock’n’roll de la Vall de Llémena dedicada al músic i professor Jordi Pagès Huerta mort recentment. Aquest nou esdeveniment, organitzat per LE2X i amb la col•laboració de l'Ajuntament de Sant Gregori i Ràdio Sant Gregori, es realitzarà a l'Espai la Pineda de Sant Gregori, i comptarà amb una programació de 12 hores de música i espectaclles amb servei de bar i entrepans.

La fira obrirà portes a les 10 del matí amb un fòrum de trobada obert i espontani pels amants de la música. La Fira s'amenitzarà amb actuacions que començaran a les 11 del matí amb Els Batecs de la Vall, que deixaran pas a un dels plats forts de la jornada: el programa especial de Ràdio Sant Gregori de la mà de l'equip del programa Radiofree, dedicat a la figura de Jordi Pagès. Aquesta emissió es podrà escoltar en directe a la fira i comptarà amb un llarg reguitzell d'entrevistes i col•laboracions. Paral•lelament, i per a públic de totes les edats, de 12 a 14, hi haurà les actuacions del grup de clown La Calamiclown, la companyia de titelles La Finíssima i la formació musical The Nuss.

A partir de les 17 hores s’iniciarà la roda de concerts en homenatge a Jordi Pagès. Compartiran escenari bandes d'una llarga trajectòria com Xucupà o La Rodona, i d'altres més actuals com el grup de folk Germà Negre o les bandes de rock La Banda del Yuyu, Smoumolnö, The Cartellà Rock Band i The Forrest Band. També compartiran cartell altres formacions que tornaran als escenaris després de molts d'anys d'inactivitat, com els olotins Pa torrat o el grup gironí de jazz fusió Metropol. El panorama de música popular garrotxina tampoc hi faltarà, amb la presència d'en Manelic de Pera & la Electric Che Guevara Band i els irreverents Deu ni Duo.


BIOGRAFIA JORDI PAGÈS HUERTA (9 de juliol de 1955 – 18 de desembre de 2015)

En Jordi comença els seus estudis musicals a finals dels 70 al Taller de Músics de Barcelona, amb els professors Jorge Sarraute i Horacio Fumero, època en la comparteix escenari amb músics de renom com Eduardo i Salvador Niebla. Des d’aquelles dates fins a la seva mort compagina la docència amb col•laboracions amb formacions de ball, jazz, i de música tradicional, a Girona, la Garrotxa i Barcelona. La seva primera experiència musical fou amb Pa torrat, mític grup reivindicatiu garrotxí. Posteriorment participa en la fundació de La Rodona amb Joan Duch i Ton Torné, grup de ball molt conegut des dels 80 fins fa ben entrats els anys 2000. Paral•lelament crea Metropol amb Enric Angelats i en Jordi Prat, grup de jazz fusió. Les seves col•laboracions en el món del jazz s’estenen també a Blado & Co, Sinais, Sampa o acompanyant el guitarrista argentí Marcelo Valente o els bateries Xavier Rodríguez i Toni Arasil.

Sempre músic i docent lidera iniciatives diverses a l’IES Rafael Campalans de la vila d’Anglès, especialment en el camp de la comunicació. Durant diversos anys és l’editor de la revista trimestral del centre, però la seva principal aportació és la creació d’una emissora de radio pròpia, Radio DPM. Un projecte innovador i inclusiu que desprès de 5 anys d’emissió va ser premiat pel Consell de l’Audiovisual de Catalunya. Durant la darrera dècada en vida ha estat un col•laborador habitual a Radio Sant Gregori, en els programes Una Stona de Rock, Perduts per la Vall o Radiofree."

Ja veieu que, en només un dia, tindrem una oferta molt extensa, variada i inclusiva. Des d'aquí us animem a que reserveu alguna hora per anar a fer una volta per la Fira!!!



26 d’abril 2016

PRESENTACIÓ de la col·lecció de "LES AVENTURES DEL GERMANS WALLACE" de Sisu LAGARES

El passat divendres 22 d'abril varem poder gaudir de la visita d'en Sisu Lagares. En Sisu és diplomat del Màster en Gestió i Direcció d'Empreses per la Universitat de Girona i PDG per l'IESE. A més de ser el Director d'Operacions de Metalquimia, S.A.

Fa uns anys, es va presentar a un concurs literari a Sant Gregori i va guanyar el primer premi. Aquest fet va fer que en Sisu s'engresqués a escriure. 

Des de llavors, va començar una col·lecció de llibre d'aventures infantils. Dels quals, fins al moment hi ha publicats:
  • Els germans Wallace i l'espasa de Sir William
  • Els germans Wallace i la llança de Sant Jordi
  • Els germans Wallace i el tresor perdut dels maies
 
En el primer llibre de la col·lecció les aventures succeixen a Escòcia de manera que, entre fets reals i fets imaginats, ens presenta les tradicions del país. En el segon, la trama ens situa a Girona, a la part vella, i ens parla de les tradicions catalanes. I, en el tercer, ens transporta a Mèxic i ens involucra en les tradicions maies. De fet, tot i que va parlar de la col·lecció en general, del llibre que més va parlar és d'aquest darrer.
 
En Sisu té un fill d'onze anys, l'Adrià, i ens va explicar que és el protagonista de les aventures que ell crea. És a dir, l'Adrià, és una font d'inspiració pel seu pare i és l'encarregat de dir els protagonistes i també els títols. Com a conseqüència els primers lectors dels llibres són el seu fill i els amics de l'Adrià. Llavors, en acabat la lectura, en Sisu, rep tot de missatges dient que és le que més els ha agradat del llibre o dient que el llibre els hi ha agradat molt i demanen per quan sortirà el proper. Obviament, això és la millor recompensa que es pot tenir desprès d'una feina feta. 
 
Amb els seus llibres, en Sisu vol educar en valors als joves. Així, amb les aventures dels germans Wallace, vol fomentar valors com el respecte, la educació, la humiltat,... i a ensenyar als joves d'avui en dia a valorar les coses que tenen. 
 
Ens va explicar tot un seguit d'anècdotes i ens va dir diferents escoles on ha anat a presentar el seu llibre. Es sent afortunat de la bona rebuda que han tingut els dos primers llibres que ha tret. És per això que el final de cada llibre no és tancat...sinó que deixa la porta oberta de moment per poder fer que els germans Wallace viatgin en busca de noves aventures! 
 
També ens va dir que no sap quan sortirà la propera aventura, potser d'aquí un any... Tampoc ens va voler dir quin destí tindria, per deixar-nos amb la intriga així que si en voleu saber més, busqueu la col·lecció i comenceu a llegir!! 
 




Fotos i text per Laura Pizarro

25 d’abril 2016

IV Cicle de Conferències al voltant de l'arqueologia a Banyoles

Durant el mes d'abril, maig i juny es portaran a  terme tot un seguit de conferències d'actualitat arqueològica al Museu Darder de Banyoles.

Des d'aquest raconet en fem difusió perquè pensem que tenim un territori molt ric que val la pena conèixer. Així us deixem l'enllaç i us animem a asistir-hi!

IV Cicle de Conferències d'Actualitat Arqueològica a les Comarques Gironines (2016)

Nova delegació de l'Oncolliga a Sant Gregori

Demà dimarts 26 d'abril a les 19.30h a la Sala "Rafel Masó" de l'Escola de Sant Gregori es realitzarà la presentació de la nova delegació d'Oncolliga a Sant Gregori. 
En l'acte intervindràn:
Sra. Lluïsa Ferrer Ramió, Presidenta de la Fundació Oncolliga de Girona. 
Sr. Quim Roca, alcalde de Sant Gregori. 
Dr. Joan Brunet Vidal, Cap del Servei d'Oncologia Mèdica de l'ICO Girona. 
Sra. Conxa Torrado Oliva, delegada local. 



23 d’abril 2016

Treball final curs d’extraescolars 2016

Des d’ahir a la tarda fins a meitats de maig la part infantil de la biblioteca ha quedat súper ben decorada!!! 

L’alumnat de les extraescolars de la Nuri Negre i la Roser Arimany de Taller Nimbe han preparat unes papallones precioses. Els mateixos nens i nenes les han posat arreu de la biblioteca infantil... Bé les de més amunt ho ha fet la Nuri però ha estat la mainada qui ha decidit on volia la seva papallona. 

Ha quedat un espai preciós. En les fotos no es pot apreciar ... per això us convidem a visitar la biblioteca i veure que han fet aquests petits grans artistes!!! 




PRESENTACIÓ: "LA PRINCESA DEL PÈSOL BULLIT I EL PRINCEP RINXOLAT" a la biblioteca

El divendres vinent, a la sala de conferències de la biblioteca Miquel Martí i Pol presentació  del llibre escrit per la Marta Graugès del Girasol. Il•lustrat per Lu Garriga. A les cinc de la tarda.

Si encara no heu trobat el llibre ideal de Sant Jordi aquest divendres podeu tenir una altra oportunitat! És un conte que tant pot ajudarà petits com a grans!!!

Us esperem!!!

22 d’abril 2016

Camí de sirga al Club Delectura

Ahir al vespre ens varem trobar al Club DeLectura per comentar Camí de sirga de Jesús Moncada. Va ser una trobada molt especial. Única. 

Varem ser pocs. Potser la vegada que hem estat menys en una tertúlia. I potser una de les vegades en què les nostres opinions més s’han fet sentir. Va ser molt dinàmica. 

De fet, més que una tertúlia, la sessió, es va convertir en tres, ja que varem parlar de la mort del pare de Knausgård, Karl Ove, de camí de sirga de Jesús Moncada i de carrer estret de Pla. Per què? Doncs del primer perquè per x circumstàncies no l’havíem parlat al seu moment. Del segon perquè era el que tocava en aquesta sessió i del tercer perquè serà el proper que llegirem. 

De tal manera que varem fer un recorregut – per sobre- de la mort en la literatura. De la vida de la societat nòrdica. De l’autor. Del tipus d’escriptura que fa servir. Podem veure un post on la Laura Borras i Eduard Marquez en parlen en el següent enllaç. En definitiva del que ens va agradar o desagradar d’aquesta novel•la. 

També varem parlar de camí de sirga i de l’obra en general de Moncada. De la seva biografia. De la riquesa de vocabulari i escriptura. De com la Mequinensa de Moncada s’assembla al “Macondo” de Gabriel Garcia Marquez de Cien años de soledad. Del seu anar i venir entre un passat i un present on multitud de personatges prenen formes, però un el personatge principal és el poble “imaginat” de l’autor. De com la majoria de nosaltres l’havíem llegir deixant-nos endur talment com si llisquéssim riu avall. Varem entristir-nos en parlar d’alguns trossos concrets i amb altres varem riure recordant-ne d’altres. Fins i tot un contertulià ens va llegir un paràgraf en veu alta: 
“El vell Nelson va aturar-se i contemplà a la seva dreta la població nova a la qual havia de mudar-se l’endemà; havien aconseguit un lloc on els seus descendents perpetuarien el nom de la vila però s’adonava que ell mai no podria sentir seva aquella geometria blanca i vermella: navegant sense llaüt, exiliat sense esperança de retorn, ja pertanyia a la nit inacabable per on el seu pare, la seva filla, Arquimedes Quintana, Malena, Aleix de Segarra, la vídua de Salleres, Joanet del Pla, Atanasi Resurrecció, Madamfransuà i tantes altres ombres entranyable navegaven silenciosament cap a l’oblit” 
Realment es tracta d’un petit fragment poètic que resumeix la fi d’un moment concret... i que si aquí escrit és bonic proveu de llegir-lo en veu alta.. veureu com millora per moments!!! 

Varem coincidir en què no és una literatura fàcil. Costa. Has de tenir un temps tranquil per endavant.. però si el teniu us el RECOMANEM doncs cal molt la pena llegir aquest clàssic de la literatura catalana. 

Us deixem uns quans enllaços que ens ha passat la Carme: 

També varem parlar, com dèiem més amunt, de Pla. De fet la Carme, ena quest cas, va fer el que fa tot sovint: parlar-nos una mica del que ens podem trobar davant la lectura proposada però sense dir-nos massa res. El justet per fer-nos venir salivera. Per tant... jaho sabeu... el proper llibre el carrer estret de Pla, al Club DeLectura.

Gràcies Carme.



09 d’abril 2016

Taller Infantil de Primavera amb Taller Nimbe

El dijous passat i ahir a la tarda la biblioteca va ser un centre creador. Molts nens i nenes, mares i alguns pares i fins i tot alguna àvia, varen confeccionar un munt de flors, i papallones per decorar la biblioteca. 

El taller va anar a càrrec de la Nuri Negre i la Roser Arimany de Taller Nimbe. El resultat el podeu veure o bé en les fotos següents o viure'l en directe venint a la biblioteca. El resultat és preciós. 


Aquests treballs estaran exposats fins a finals de mes. A partir del 30 d'abril podreu endur-vos a casa el que hàgiu fet. 
Moltes gràcies a tots i totes!

07 d’abril 2016

Sant Jordi s’acosta...

I la biblioteca s’engalana!!!

L’Ernest Sivori ens ha construït un drac gegant... preciós! A sota d’aquesta obra hi trobareu tot de material relacionat amb Sant Jordi, la rosa i les dracs... o sigui que si encara no teniu una lectura d’aquesta temàtica podeu venir i triar!!!
 
Drac: Ernest Sivori
 
 ...Recordeu que el dia 22 a les cinc de la tarda en Sisu ens presentarà la col•lecció de “les aventures dels germans Wallace” 

Cartell: Miquel Bohigas

 
Gràcies Ernest, gràcies Miquel i gràcies Sisu!!!

06 d’abril 2016

PRESENTACIÓ de la col·lecció "Les AVENTURES dels GERMANS WALLACE", de SISU LAGARES

S'acosta Sant Jordi i a la Biblioteca es presentarà la col·lecció dels llibres de Sisu Lagares. Es tracta d'una sèrie d'aventures que els succeixen als germans Wallace. Els dos germans, basats en els fills de l'autor, malgrat les dificutats que es troben sempre acaben ben parats. 

És una col·lecció adreçada al públic infantil juvenil. De 5è a 2on ESO aprox. Estem segurs que en Sisu us agradarà i probablement tots/es teniu alguna persona especial a qui fer un regal ;) 

Disseny del cartell:  Miquel Bohigas
Us esperem!!!

05 d’abril 2016

Novetats març i abril 2016

Novetats març 2016.pdf by mserretsa